Lof voor groots gebaar Juve-selectie: 'Een voorbeeld voor het hele systeem'

Reacties

Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC, is erg te spreken over de financiële handreiking die de spelers van Juventus hebben gedaan richting hun werkgever.

Lof voor groots gebaar Juve-selectie: 'Een voorbeeld voor het hele systeem'
© Pro Shots

Zaterdag maakte Juventus bekend dat de spelers hebben ingestemd met een salarisverlaging voor de maanden maart, april, mei en juni. Door deze geste bespaart de Italiaanse kampioen in dit boekjaar liefst negentig miljoen euro. Gravina hoopt dat het voorbeeld van de Juventus-selectie gevolgd zal worden door spelers van andere Italiaanse clubs.

'Het akkoord dat door Juventus is bereikt met de spelersgroep is een voorbeeld voor het hele systeem', zegt Gravina tegen persbureau ANSA. 'Ik dank Giorgio Chiellini (de aanvoerder van Juventus, red.), zijn teamgenoten en coach Maurizio Sarri, want zij hebben het algemene belang bovenaan geplaatst bij de gesprekken met hun club.'

Door het ontbreken van voetbal missen clubs veel inkomsten en dreigen zij in de financiële problemen te komen. 'Solidariteit in het voetbal is het beste antwoord op de crisis die we momenteel meemaken; een crisis die nog veel groter dreigt te worden als we niet snel weer gaan spelen', benadrukt Gravina. 'Alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we het voetbal sterker maken.'

Italië is het land dat het hardst getroffen is door de uitbraak van het coronavirus. Inmiddels zijn er in Italië al meer dan 10.000 personen overleden aan de ziekte COVID-19. Afgelopen week circuleerde 3 mei als datum waarop de Serie A mogelijk zou worden hervat, maar eerder op de zondag liet Minister van Sport Vincenzo Spadafora al weten dat dit volgens hem 'onrealistisch' is. Er wordt in Italië steeds meer getwijfeld of het lopende seizoen überhaupt wel uitgespeeld kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.