Lof voor gefrustreerde en genegeerde Riedewald na Premier League-rentree

Reacties

Jaïro Riedewald kwam al ruim anderhalf jaar niet meer in actie in de Premier League, maar afgelopen zaterdag kreeg hij zowaar weer eens een kans om zich te laten zien. Roy Hodgson is tevreden.

Lof voor gefrustreerde en genegeerde Riedewald na Premier League-rentree
© Pro Shots

Riedewald (23, boven op archieffoto) zit in een moeilijke situatie bij Crystal Palace. De voormalig Ajacied was in de zomer van 2017 een aankoop van Frank de Boer, maar die werd al na 77 dagen op straat gezet. De opvolger van De Boer, Hodgson, ziet het niet zo in Riedewald zitten. De Nederlander kwam in het afgelopen seizoen al in geen enkele Premier League-wedstrijd in actie.

SC Paderborn probeerde in de slotfase van de zomerse transferperiode van die situatie te profiteren en Riedewald naar Duitsland te halen. De promovendus kreeg het echter niet voor elkaar om de deal op tijd af te ronden en dus bleef Riedewald op het dode spoor in Londen. Voor zaterdag mocht de linkspoot in dit seizoen alleen nog maar opdraven in het League Cup-duel met Colchester United. Palace werd toen na strafschoppen uitgeschakeld (4-5).

Riedewald zat wel een paar keer bij de wedstrijdselectie, maar rekende eigenlijk nooit op speelminuten. Zaterdag had Hodgson de drievoudig Oranje-international echter opeens nodig. Patrick van Aanholt ontbrak tegen Watford vanwege een blessure en toen zijn vervanger Jeffrey Schlupp last kreeg van zijn heup, mocht Riedewald voor de tweede helft opdraven. Het betekende zijn eerste duel in de Premier League sinds april 2018.

Met Riedewald binnen de lijnen werd er niet gescoord, iets wat in de eerste helft ook al niet gebeurd was (0-0). Hodgson is blij met hoe de lang genegeerde Nederlander het heeft opgepakt. 'Hij heeft het goed gedaan', zei de coach tegen de London Evening Standard. 'Hij stond voor een zware test, want iedereen weet hoe snel Ismaila Sarr is. Jaïro is een intelligente speler, die het spelletje goed leest. Hij gebruikte de kwaliteiten die hij heeft op de juiste manier en zijn rust aan de bal was erg goed.'

Natuurlijk is hij ontevreden, dat zou iedere speler zijn die is gekocht door een vorige trainer en nu niet meer speelt.

Hodgson weet heel goed dat Riedewald het moeilijk heeft. 'Jaïro is gefrustreerd, maar blijft ontzettend professioneel', benadrukte de ervaren oefenmeester. 'Hij komt altijd op tijd, doet zijn werk en klaagt nooit. Hij loopt niet mokkend rond en straalt ook geen ontevredenheid uit. Maar natuurlijk is hij ontevreden, dat zou iedere speler zijn die is gekocht door een vorige trainer en nu niet meer speelt.'

'Hij heeft voor deze club behoorlijk wat geld gekost', weet Hodgson. 'Als je dan van de nieuwe manager niet de kans krijgt om te spelen op de positie waarvoor je bent aangetrokken, omdat de nieuwe manager dingen verandert en andere spelers wil laten spelen, dan moet dat frustrerend zijn. Maar ik neem mijn hoed voor hem af, want niemand merkt iets van zijn onvrede. Hij is een populaire speler bij de rest van de groep, omdat hij zijn werk op een goede manier doet. Tegen Watford hadden we hem nodig en toen stond hij er.'

De vraag is of dit het begin is van meer voor Riedewald, die bij Palace nog een contract heeft tot medio 2022. Volgende week maandag spelen de Londenaren de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Brighton & Hove Albion. Ondertussen kijkt Riedewald met een schuin oog naar de kalender, wetende dat over ruim drie weken de winterse transfermarkt opengaat.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
12
Everton
38
13
10
15
44-56
-12
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer J. Riedewald
Meer over J. Riedewald
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.