Lof voor Engelse aanvallers én Bellingham: 'Die is zijn plek wel zeker'

Reacties

Er stond niets meer op het spel voor de Engelsen en de Duitsers, maar dat weerhield de beide ploegen er niet van om van hun onderlinge wedstrijd op Wembley een spektakel te maken: 3-3. Na afloop gingen de complimenten in het Engelse kamp naar de voorhoede, en naar Jude Bellingham.

Lof voor Engelse aanvallers én Bellingham: 'Die is zijn plek wel zeker'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 3
Duitsland
Duitsland

'Als Engeland gedwongen wordt om hun sterke kanten te benutten (aanvallen), dan zien ze eruit als een goede ploeg. Als ze spelen om hun zwakke plekken (verdedigen) te bedekken, dan lijken ze een slechte ploeg', reageert Gary Lineker na afloop van de wedstrijd. Verder oogst vooral een Engelsman in Duitse dienst veel lof.

Jude Bellingham, speler van Borussia Dortmund, krijgt complimenten over zijn optreden. 'Bellingham heeft zijn plek naast Declan Rice nu waarschijnlijk wel veiliggesteld. Wat een talent. Zo dapper aan de bal, niet onder de indruk van het affiche of de tegenstander. Het was een plezier om hem hier vandaag live bezig te zien', aldus Everton-speler Andros Townsend. Ook Jermaine Jenas, die in dezelfde linie speelde als Bellingham, was onder de indruk. 'Zet alles neer rondom Bellingham. Hij heeft die houding van 'ik doe wat ik wil', die heeft dit team nodig', reageerde Jenas.

Chris Sutton valt hen bij. 'Ze moeten het team rond Bellingham bouwen. Kijk naar die eerste goal. Hij krijgt de bal op zijn eigen helft met drie Duitse middenvelders om zich heen. Hij had de makkelijkste optie kunnen kiezen: terugspelen op Nick Pope. Hij dribbelde langs de middenvelders en speelde de bal naar de rechterflank, waarna Engeland zijn cruciale doelpunt maakte.'

Spelersprofiel

J. Bellingham


Geboortedatum:
29 juni 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Stourbridge
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.