Lof voor Bayern-debutanten De Ligt, Gravenberch en Mazraoui: 'Briljante actie'

Reacties

Julian Nagelsmann is te spreken over de eerste minuten van Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in het shirt van Bayern München. De drie voormalig Ajcieden kregen lof toegezwaaid.

Lof voor Bayern-debutanten De Ligt, Gravenberch en Mazraoui: 'Briljante actie'
© Pro Shots
DC United
DC United
2 - 6
Bayern München
Bayern München

De Ligt had minder dan twee minuten nodig om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt. 'Matthijs had een briljante goal met zijn linker voet gemaakt', zei Nagelsmann op de clubwebsite over de Oranje-international, die in de tweede helft zijn entree had gemaakt tegen DC United. 'Ik heb hem op de training al sterk zien passen met zijn linkervoet, nu komt daar nog een briljante finish bij.'

De Bayern-trainer nam de zorgen weg na het uitvallen van De Ligt. 'Hij is niet geblesseerd, er is niets bijzonders gebeurd. Ik denk dat hij morgen weer fit is en zaterdag kan spelen.' Manchester City is dan de sparringpartner.

Nagelsmann was ook te spreken op de eerste minuten van Gravenberch en Mazraoui. 'Beide spelers hebben het zeer goed gedaan', aldus de coach, die met name lof had voor de assist van Gravenberch op de 2-6 van Thomas Müller. 'Die laatste actie van Ryan was briljant. Hij is groot maar snel met zijn voeten. Hij heeft een mooie pass op Thomas gegeven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mazraoui, die de eerste 45 minuten speelde, viel op met zijn 'sterke positiespel'. 'Ik ben tevreden met ze en hoop dat dat ook in de toekomst zo zal zijn', aldus Nagelsmann over de twee van Ajax overgekomen spelers, die zaterdag de volgende test wacht in Green Bay met Manchester City als tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.