Llorente extra gemotiveerd tegen Ajax: 'Uitschakeling Juve deed veel pijn'

Reacties

Tottenham Hotspur dankte het Champions League-succes tegen Manchester City aan Fernando Llorente. De Spaanse spits trad woensdag in het spektakelstuk onverwachts uit de schaduw.

Llorente extra gemotiveerd tegen Ajax: 'Uitschakeling Juve deed veel pijn'

Llorente slijt normaal gesproken zijn wedstrijden op de bank. Dit seizoen werd in alle toernooien 28 keer een beroep op de 34-jarige spits gedaan. In die wedstrijden waren hem in totaal 901 minuten gegund, een gemiddelde van ruim een half uur.

Dit gebrek aan speeltijd zet vraagtekens bij de Tottenham-toekomst van Llorente, wiens contract komende zomer afloopt. Een afscheid zonder veel rumoer leek tot begin april beduidend dichterbij dan een plaats in de annalen van de Londense club.

Er gloorde enkele weken geleden wat licht aan het einde van de tunnel. Harry Kane liep een enkelblessure op, die de Engelse spits naar alle waarschijnlijkheid tot het einde van het seizoen aan de kant houdt. Daardoor stegen de kansen voor Llorente, die in 2017 voor vijftien miljoen euro naar White Hart Lane werd gehaald.

De absentie betekende niet dat Llorente direct de nieuwe spits was in de formatie van Mauricio Pochettino, maar hij schoof wel op in de pikorde. En zo kon het gebeuren dat de Spanjaard woensdag al snel zijn trainingspak kon uittrekken.

De pijnlijke aftocht van middenvelder Moussa Sissoko in de 41ste minuut was de entree van Llorente in de kwartfinale tegen Manchester City. De keuze voor de Spanjaard werd met gefronste wenkbrauwen ontvangen. Wat kon hij bijdragen aan het spel van Tottenham tegen City? Het was de vraag, tot in de 73ste minuut het antwoord kwam.

De bal kwam vanaf links van Kieran Trippier en verdween uiteindelijk via de arm en de heup van Llorente in het doel van City. De vreugde na de fortuinlijke 4-3 werd getemperd door de VAR, die scheidsrechter Cüneyt Çakır adviseerde de beelden te bekijken.

'Het was wel moeilijk toen de scheidsrechter de treffer terugkeek. In mijn ogen was het een goal', zei Llorente, wiens treffer uiteindelijk de goedkeuring van de arbitrage kon wegdragen. 'Ik ben zeer blij dat ik het team heb kunnen helpen.'

De komende weken zal hij vaker een helpende hand kunnen bieden. Llorente zal door zijn veelbesproken goal tegen Manchester City zeker niet via de achterdeur vertrekken. In de eerste halve finale tegen Ajax ontbreekt bovendien Heung-Min Son door een schorsing. De Spanjaard heeft een extra motivatie om tegen de Amsterdammers te schitteren. 'De uitschakeling van Juventus deed veel pijn', refereerde hij aan zijn verleden bij De Oude Dame.

Dit moet je weten over het laatste obstakel van Ajax richting de CL-finale
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.