Llanez blij met Heerenveen: 'De Eredivisie is geweldig voor vleugelspelers'

Reacties

SC Heerenveen heeft de komst van Ulysses Llanez afgerond. Zoals VI eerder al meldde, komt de negentienjarige Amerikaan op huurbasis over van VfL Wolfsburg.

Llanez blij met Heerenveen: 'De Eredivisie is geweldig voor vleugelspelers'

'Toen ik hoorde dat ik naar Heerenveen kon, was ik gelijk heel enthousiast', liet Llanez dinsdag weten tijdens zijn presentatie. 'Ik wil zo graag minuten maken in een eerste elftal, dat zat er bij Wolfsburg niet in. De Eredivisie is een geweldige competitie voor vleugelspelers. Ik zat zaterdag op de tribune tegen Willem II. In een helft kregen de buitenspelers al vaker de bal dan ik normaal gewend ben in een hele wedstrijd. Daarom heb ik zo’n zin in dit avontuur.'

Llanez stond nog tot medio 2022 onder contract bij Wolfsburg, maar de Duitsers maakten dinsdag bekend dat de verbintenis met twee seizoenen is verlengd. Eerder versterkte Heerenveen zijn aanval al met Oliver Batista-Meier (Bayern München) en Henk Veerman (FC Sankt Pauli), maar daartegenover stond het vertrek van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou.

Met het huren van Llanez heeft Heerenveen zijn selectie in grote lijnen rond, waarbij aangetekend moet worden dat de komst van Jan Paul van Hecke met een of twee dagen beklonken zal worden. 'Dat hangt op wat papierwerk', aldus technisch manager Gerry Hamstra. Van Hecke traint al wel een paar dagen mee bij Heerenveen.

De Friezen zoeken nog een reservedoelman. 'Dan zijn we een heel eind', aldus Hamstra. 'Afhankelijk van wat er met onze eigen spelers gebeurt natuurlijk.' Een serieuze kandidaat om te vertrekken is Runar Espejord. Tromsø IL meldde zich al. 'Ook andere Noorse clubs hebben interesse in hem', voegde Hamstra daar aan toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Llanez
Meer over Llanez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.