Liverpool verhuurt Karius: doelman krijgt herkansing in de Bundesliga

Reacties

Loris Karius verruilt Liverpool voor de Bundesliga. De 27-jarige Duitse doelman gaat op huurbasis aan de slag bij Union Berlin.

Liverpool verhuurt Karius: doelman krijgt herkansing in de Bundesliga
© Pro Shots

Karius speelde de afgelopen twee seizoenen voor Besiktas, nadat hij in 2018 enorm blunderde in de Champions League-finale tegen Real Madrid. De keeper blunderde bij twee van de drie Madrileense goals en na de 3-1 nederlaag keerde hij nooit meer terug onder de lat bij Liverpool. Jürgen Klopp loste zijn keepersprobleem op met de komst van Allison Becker, die voor 62,5 miljoen euro werd gekocht van AS Roma en Karius ging aan de slag in Turkije. Daar nam hij eerder dit jaar afscheid nadat hij vier maanden geen loon meer kreeg.

De Duitse doelman heeft zich altijd verdedigd voor de blunders tegen Real Madrid door te verwijzen naar de hersenschudding die hij vroeg in de finale opliep in duel met Sergio Ramos. 'Ik denk dat ik juist iets knaps gepresteerd heb door die finale te mogen spelen. In sport moet je teleurstellingen kunnen overwinnen. Niemand zal ooit precies weten welke invloed de blessure op mijn fouten heeft gehad. Het is geen excuus, maar wel een verklaring. Ik weet niet of Sergio Ramos het opzettelijk deed. Hij is de enige die dat weet, maar het is niet belangrijk. Hij heeft nooit zijn excuses aangeboden. De tests die ik later onderging, lieten zien dat ik last had van visuele beperkingen. Onder normale omstandigheden had ik die fout niet uit kunnen leggen', zei Karius tegen BILD.

In Duitsland krijgt Karius nu een herkansing om zich te laten zien. Tussen 2012 en 2016 keepte Karius al in de Bundesliga voor FSV Mainz 05.

Spelersprofiel

L. Karius


Geboortedatum:
22 juni 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Biberach an der Riß
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
87 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.