Liverpool trekt bij spectaculair weerzien met AC Milan opnieuw aan langste eind

Liverpool heeft in een spektakelstuk AC Milan verslagen. Zo begonnen de Engelsen met een overwinning aan Groep B in de Champions League. Bovendien werd er direct een voorsprong van twee punten op Atlético Madrid genomen.

Liverpool
Liverpool
3 - 2
AC Milan
AC Milan

In de reprise van de Champions League-finales van 2005 (zege Liverpool) en 2007 (zege AC Milan) schoot Liverpool uit de startblokken. Manager Jürgen Klopp, die Virgil van Dijk buiten de basis had gehouden, zag hoe de wervelende beginfase kansen opleverde voor Divock Origi, Diogo Jota en Joël Matip. Dat de openingsgoal na negen minuten al viel was daarom zeker geen verrassing. Een schot van Trent Alexander-Arnold verdween via Fikayo Tomori in het doel.

Liverpool leek razendsnel door te drukken, want na een handsbal van Ismaël Bennacer mocht Mo Salah aanleggen voor een strafschop. De Egyptenaar faalde en zag doelman Mike Maignan redding brengen.

Nog leek er weinig aan de hand voor Liverpool, dat weinig te duchten had van AC Milan. Dat veranderde als donderslag bij heldere hemel op slag van rust. Bij de eerste de beste kans schoot Ante Rebic de gelijkmaker binnen. Twee minuten daarna was het weer raak voor de Rossoneri, Brahim Diaz gleed de bal op de doellijn binnen. Zodoende ging Liverpool ondanks het grote overwicht toch met een achterstand de rust in.

Kort na rust maakte Salah zijn fout goed. Hij prikte van dichtbij handig de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk won Liverpool dankzij Jordan Henderson. Na een corner knalde hij de afvallende bal met een dropkick binnen. Het betekende de 3-2 en de zege.

Zo zorgden Liverpool en AC Milan zestien jaar na die legendarische finale in Istanbul, waarin Liverpool na rust een 3-0 achterstand goedmaakte en de strafschoppenserie won, opnieuw voor spektakel. Ook nu wonnen de Engelsen op een heerlijke avond. Van Dijk zag het allemaal aan vanuit de dug-out. Hij hoefde niet in te vallen.

Atlético Madrid
0 - 0
FC Porto
FC Porto

Bij het andere duel in Groep B werd niet gescoord. Althans, er was geen sprake van een geldige treffer. Na een duel met kansen over en weer (Otávio van Porto was met een inzet tegen de paal het dichtst bij een goal) schrok Atlético Madrid-coach Diego Simeone in de slotfase flink toen Mehdi Taremi scoorde, de treffer van Porto werd evenwel afgekeurd na overleg met de VAR. Er was hands gemaakt. Zodoende besloten de ploegen met 0-0.

Ook Antoine Griezmann kon daar niets aan veranderen. Hij maakte als invaller zijn rentree in de Champions League voor de Madrilenen, maar slaagde er niet meer in die terugkeer op te luisteren met een treffer. Dat had ook te maken met Chancel Mbemba, die hem in de slotfase onreglementair afstopte toen de Fransman op weg naar de goal was. Na de gegeven rode kaart mocht Luis Suárez nog aanleggen voor een vrije trap, maar dat leverde dus niets meer op.