Liverpool richt pijlen op Huntelaar als vervanger Suarez

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar wordt al geruime tijd gevolgd door Arsenal, terwijl ook Liverpool opnieuw interesse in hem heeft als mogelijke opvolger van Luis Suarez. De Uruguayaan - die voor vier maanden geschorst werd na het beruchte bijtincident - wordt in verband gebracht met een transfer naar Barcelona.

Liverpool richt pijlen op Huntelaar als vervanger Suarez

Bij Ajax vormden beiden in 2007 een veelscorend spitsenkoppel, Huntelaar verdiende zo een transfer naar Real Madrid. Eind 2012 wilde Liverpool hem op advies van Suarez ook al binnenhalen, na het vertrek van Andy Carroll naar West Ham United, maar destijds koos hij ervoor bij Schalke 04 te blijven. Zijn situatie is nu anders. Hij is niet van plan zijn contract bij Schalke 04 te verlengen als er geen perspectief is mee te strijden om het kampioenschap in de Bundesliga.

Manager Horst Heldt probeert al enkele maanden met de dertigjarige spits aan tafel te komen om te praten over een langer verblijf. De huidige verbintenis van de Oranje-international loopt medio 2015 af. Huntelaar gaat vooralsnog niet in op de toenaderingen van Heldt en wil vooral afwachten hoe Schalke zich de komende maanden op de transfermarkt zal manifesteren. Hij vindt dat de club één à twee topaankopen moet doen, maar Heldt heeft aangegeven 'talenten de ruimte te willen geven en de schuld te willen verminderen. We gaan dus geen dure spelers aantrekken.'

Investeren
Schalke 04 eindigde vorig seizoen al als derde in de Bundesliga, met 26 punten achterstand op landskampioen Bayern München. De grootmacht blijft verder investeren in de spelersgroep, net als Borussia Dortmund. Dat zegt niets, stelt Heldt onomwonden. 'Dortmund heeft met Robert Lewandowski ook een van de beste aanvallers van Europa verloren. Onze beste spelers blijven.'

De topman gaat zelfs nog een stapje verder. 'We hebben ons al drie jaar op rij direct geplaatst voor de Champions League, nu willen we verder.' Zónder grote versterkingen is die ambitie een zeepbel. Huntelaar weet ook dat de derde plaats in dat geval het maximaal haalbare is voor Schalke. Dat zit hem niet lekker.

Op 12 augustus wordt Huntelaar 31 jaar. Al vier seizoenen voetbalt hij bij volksclub Schalke, in honderd competitiewedstrijden scoorde hij 59 keer. Meer dan ooit tevoren vindt hij een nieuw contract dermate belangrijk, dat hij alles tegen elkaar afzet voordat hij zijn handtekening plaatst. Geld speelt daarbij geen rol, want financieel zal hij het bij weinig clubs beter kunnen treffen.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.