Liverpool proefkonijn in nieuw WK-stadion Qatar

Reacties

Qatar heeft precies op tijd de werkzaamheden aan het nieuwe Education City Stadium afgerond. Het stadion kan daardoor ingezet worden tijdens het WK voor clubteams, waar Liverpool aan deelneemt. De Champions League-winnaar speelt in ieder geval één wedstrijd in het gloednieuwe stadion.

Liverpool proefkonijn in nieuw WK-stadion Qatar
© Pro Shots

De FIFA maakte in juni al bekend dat Qatar bij wijze van proef het WK voor clubteams mag organiseren in 2019 en 2020. Het steenrijke land heeft immers ook de organisatie van het WK in 2022 in handen en kan tijdens de minitoernooien met clubteams experimenteren met de organisatie van zo'n toernooi.

De FIFA schrijft op zijn website dat fans en deelnemende clubs de kans krijgen om te wennen aan de omstandigheden in Qatar. Het WK voor clubteams wordt in december georganiseerd, ook het WK in 2022 wordt in de wintermaanden gehouden.

© sc.qa

Het Education City Stadium (zie foto boven) wordt tijdens het WK voor clubteams ingezet tijdens de halve finale en de eindstrijd. Als winnaar van de Champions League stroomt Liverpool pas tijdens de halve finaleronde in, mogelijk is CF Monterrey met Vincent Janssen dan de tegenstander.

Mocht Liverpool winnen in de halve finale, zal het ook de finale in het Education City Stadium afwerken. Dit stadion biedt plaats aan ruim 40 duizend toeschouwers en zou eigenlijk pas in 2020 klaar zijn. De verwachting is dat de temperatuur tijdens de wedstrijd (de aftrap is om 17.00 uur in Qatar, 16.00 uur Nederlandse tijd) tussen de 15 en 24 graden Celsius zal liggen.

Het speelschema in Qatar.
© FIFA
Het speelschema in Qatar.
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Wereld Club Kampioenschap
Meer over Wereld Club Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.