Liverpool ontsnapt aan bekerexit na inzetten Chirivella

Reacties

Het inzetten van Pedro Chirivella in het League Cup-duel met MK Dons (0-2 winst) loopt voor Liverpool met een sisser af. The Reds moeten een flinke boete betalen, maar worden niet uit het toernooi gehaald.

Liverpool ontsnapt aan bekerexit na inzetten Chirivella
© Pro Shots

Op 25 september kwam Chirivella het veld in voor Naby Keïta. De Spanjaard, die van januari 2017 tot juli 2018 voor achtereenvolgens Go Ahead Eagles en Willem II speelde, was echter niet speelgerechtigd. De 22-jarige middenvelder had nog geen international clearance ontvangen na zijn huurperiode bij het Spaanse Extremadura UD.

Normaal gesproken wordt een team uit het toernooi gehaald, als er een niet speelgerechtigde speler minuten maakt. Het overkwam bijvoorbeeld Real Madrid in 2015 met Denis Cheryshev. Toch heeft de EFL Board besloten dat er verzachtende omstandigheden waren. Liverpool zou zelf contact hebben opgenomen met de FA om het papierwerk in orde te maken en kon Chirivella vervolgens zonder problemen op het wedstrijdformulier zetten bij twee Premier League-duels.

Daardoor houdt de EFL Board het bij een stevige boete. Liverpool moet 200.000 pond betalen (een kleine 225.000 euro), waarvan de helft voorwaardelijk. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.