Liverpool met unieke goal Wijnaldum overtuigend langs Spurs

Liverpool is ook na vijf competitiewedstrijden nog foutloos in de Premier League. Mede dankzij een unieke treffer van Georginio Wijnaldum won de koploper zaterdagmiddag ook de topper tegen Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool kende zo een uitstekend begin van een loodzware reeks. De ploeg van Jürgen Klopp speelt in een tijdsbestek van 23 dagen zeven wedstrijden, waarbij alleen het thuisduel met Southampton (22 september) niet erg aanspreekt. Dinsdag komt Paris Saint-Germain op bezoek en Liverpool speelt verder nog topwedstrijden tegen Chelsea (twee keer, League Cup en competitie), Napoli en Manchester City.

Met Virgil van Dijk en Wijnaldum in de basis schoot Liverpool op Wembley uit de startblokken. Al na 44 seconden werd Michel Vorm (die keepte omdat Hugo Lloris geblesseerd is) gepasseerd. Het doelpunt van Roberto Firmino werd echter afgekeurd, omdat Sadio Mané net buitenspel stond en duidelijk bij het spel betrokken was. Tottenham was gewaarschuwd, maar bleef in de eerste helft opvallend slordig. Zo kon Mohamed Salah na een fout van Eric Dier op Vorm afrennen. De keeper keerde de inzet van de Egyptenaar uitstekend.

Sadio Mané zorgde nog voor wat gevaar, voordat Liverpool vijf minuten voor rust verdiend op voorsprong kwam. Vorm zat mis bij een hoekschop en duwde de kopbal van Wijnaldum vervolgens achter zijn doellijn weg. Scheidsrechter Michael Oliver kreeg via zijn horloge door dat de bal de lijn had gepasseerd en zo kon Wijnaldum zijn eerste uitdoelpunt in de Premier League vieren. Niet veel later had hij ook direct zijn tweede kunnen maken. Het schot van de middenvelder was echter matig en hobbelde naast het doel.

Alisson Becker viert de openingstreffer van Georginio Wijnaldum.

Kort nadat Vorm een schot uit de draai van Mané had gepakt, kreeg Tottenham vijf minuten na rust een goede kans op de gelijkmaker. Lucas Moura passeerde Joe Gomez en schoot op de buitenkant van de paal. De fans van Tottenham geloofden er weer in, maar vier minuten later kwam Liverpool op 0-2. Mané brak door en zag dat Jan Vertonghen zijn voorzet op de paal gleed. Vorm kreeg het hierna niet voor elkaar om de bal te klemmen, waardoor het voor Firmino een koud kunstje was om de marge te verdubbelen.

De overwinning van Liverpool kwam hierna geen moment in gevaar. De bezoekers hadden de wedstrijd onder controle en Vorm voorkwam met uitstekende reddingen nog een doelpunt van Naby Keïta en Salah. Zo kreeg Liverpool al met al erg veel kansen om aan ruime overwinning te bouwen, maar de definitieve beslissing viel niet. In blessuretijd kon Tottenham er zo voor zorgen dat het toch nog spannend werd. Invaller Erik Lamela schoot na een hoekschop uit een moeilijke hoek raak.

Klopp kreeg het na de aansluitingstreffer nog even benauwd, maar Tottenham had niet voldoende tijd voor de gelijkmaker. De ploeg van Mauricio Pochettino neemt het dinsdag in de Champions League-groep van PSV op tegen Internazionale en zal in Milaan een stuk beter voor de dag moeten komen. Door de beste seizoenstart ooit in de Premier League staat Liverpool nu alleen bovenaan in de Premier League, maar Chelsea en Watford kunnen later vandaag weer op gelijke hoogte komen. Chelsea speelt om 16.00 uur thuis tegen Cardiff City en Watford krijgt om 18.30 uur bezoek van Manchester United.