Liverpool legt klasseverschil pijnlijk bloot tegen Arsenal

Liverpool heeft met duidelijke cijfers afgerekend met Arsenal. The Reds waren met name na rust oppermachtig en dienden Arsenal de vierde nederlaag van het seizoen toe in de Premier League.

Liverpool
Liverpool
4 - 0
Arsenal
Arsenal

Arsenal won zes van zijn laatste acht wedstrijden en maakte aanvankelijk, zeker in het eerste half uur, geen onaardige indruk tegen Liverpool. The Gunners gaven lange tijd geen grote kansen weg. Na 29 minuten was Liverpool wel dicht bij een voorsprong: Thiago Alcántara volleerde na een puntgave voorzet van de uitblinkende Trent Alexander-Arnold recht op Aaron Ramsdale, waarna Sadio Mané in de rebound eveneens op de doelman stuitte.

Een paar minuten later plantte Mané zijn arm in het gezicht van Takehiro Tomiyasu, waarna Mikel Arteta de scheidsrechter met veel omhaal duidelijk maakte dat er sprake was van een serieuze overtreding. Hij kreeg het verbaal aan de stok met Jürgen Klopp en beide managers werden getrakteerd op een gele kaart, terwijl de actie van Mané onbestraft werd gelaten. Zes minuten voor rust was het diezelfde Mané die de ban brak op Anfield: na een vrije trap van Alexander-Arnold kopte de Senegalees tegendraads binnen.

Arsenal hoopte de rug na rust te rechten, maar liep al gauw tegen een tweede tegentreffer aan. Nuno Tavares speelde de bal zomaar in de voeten van Diogo Jota, die Ben White en Ramsdale uit kapte en de 2-0 tegen de touwen schoot. Het verzet van Arsenal was daarmee definitief gebroken. Behoudens bij een kans voor Pierre-Emerick Aubameyang, waarop Alisson met een voet redde, slaagden de bezoekers er amper meer in de eigen helft te verlaten. Mané en Jota kregen kansen om er 3-0 van te maken en uiteindelijk was het Mohamed Salah die het scorebord in beweging kreeg.

Salah was na 73 minuten het eindstation van een schitterende aanval en kon op aangeven van Mané van dichtbij eenvoudig binnen tikken. Een paar minuten later werd het ook nog 4-0: Liverpool liet de bal rond het strafschopgebied van Arsenal van voet naar voet gaan en uiteindelijk was het Takumi Minamino die op aangeven van Alexander-Arnold het laatste zetje gaf. Liverpool kan nu, vol vertrouwen, toewerken naar de Champions League-wedstrijd van aanstaande woensdag tegen FC Porto.