Liverpool leeft zich weer uit bij Porto, einde aan horrorreeks Suárez

Liverpool is na twee duels nog foutloos in Groep B. De ploeg van Jürgen Klopp versloeg na AC Milan ook FC Porto en is daardoor hard op weg naar de volgende ronde. In Milaan maakte Antoine Griezmann zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer naar Atlético Madrid en werd Luis Suárez diep in blessuretijd de matchwinner. Voor Suárez was het een zéér welkom doelpunt.

FC Porto
FC Porto
1 - 5
Liverpool
Liverpool

Jordan Henderson bereikte dinsdag een bijzondere mijlpaal, door zijn vierhonderdste wedstrijd voor Liverpool te spelen. De aanvoerder werd de eerste speler sinds Steven Gerrard die deze kaap rondde in het shirt van The Reds en met dank aan de kanonnen voorin werd het ook echt een feestwedstrijd. Liverpool (met Virgil van Dijk in de basis) had niet veel last van Porto en kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Mohamed Salah, die binnentikte nadat een schot van Curtis Jones nog was gekeerd. Salah heeft nu in zes wedstrijden op rij gescoord voor Liverpool.

Diogo Jota verzuimde om de 0-2 te maken, maar vlak voor rust wist Sadio Mané de Engelse marge alsnog te verdubbelen. De Senegalees werd met een prima voorzet gevonden door James Milner en kon van dichtbij haast niet missen. In de tweede helft bleef Liverpool domineren en na de 0-3, opnieuw gemaakt door Salah, was de wedstrijd gespeeld. Mehdi Taremi deed met een rake kopbal nog wel iets terug namens Porto, maar Roberto Firmino bracht het gaatje al snel weer terug naar drie. Hij schoot in de slotfase ook de 1-5 tegen de touwen.

Zo leefde Liverpool zich opnieuw uit in Estádio do Dragão, de thuishaven van Porto. De ploeg speelde dinsdag voor de derde keer onder Klopp een uitwedstrijd tegen Porto en heeft in die drie duels veertien keer gescoord (0-5, 1-4 en 1-5).

AC Milan
AC Milan
1 - 2
Atlético Madrid

Griezmann liet sinds zijn terugkeer van Barcelona nog niet bijster veel zien bij Atlético Madrid en werd dinsdag voor de uitwedstrijd tegen AC Milan gepasseerd door Diego Simeone. De coach koos voorin voor Ángel Correa en Luis Suárez, ook al had laatstgenoemde al ruim zes jaar (!) niet meer gescoord in een uitwedstrijd in de Champions League. De laatste keer dat Suárez buitenshuis scoorde in het miljardenbal was op 16 september 2015, in het 1-1 gelijkspel van Barcelona bij AS Roma. Vervolgens bleef de Uruguayaan in liefst 25 Champions League-uitduels op rij droog staan.

Dinsdagavond kwam Milan na een kleine twintig minuten op voorsprong. Brahim Diáz bediende Rafael Leão en hij liet Jan Oblak, die even hiervoor nog geweldig redding had gebracht bij een grote kans voor Ante Rebic, kansloos. Niet lang na de openingstreffer kreeg Franck Kessié zijn tweede gele kaart en dus moest Milan al na een halfuur met tien man verder. Atlético ging op jacht naar de gelijkmaker en Suárez kreeg daar in de tweede helft een open kopkans voor, maar hij werkte de bal naast.

Na een uur besloot Simeone om toch maar Griezmann in de ploeg te brengen. Dat was een goede beslissing, want de Fransman was zes minuten voor het einde goed voor de gelijkmaker. Griezmann werd gevonden door Renan Lodi en schoot met een knappe volley raak. Atlético wilde hierna nog meer en kreeg dat ook, omdat Pierre Kalulu in de blessuretijd onhandig hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. De penalty die volgde werd binnengeschoten door Suárez, die zo een punt achter zijn horrorreeks zette én Atlético aan de zege hielp.