Liverpool krijgt tweede Madrileense domper te verwerken

Reacties

Jordan Henderson heeft in de Champions League-wedstrijd van Liverpool tegen Atlético Madrid een hamstringblessure opgelopen. Manager Jürgen Klopp vreest hem in twee cruciale wedstrijden te moeten missen.

Liverpool krijgt tweede Madrileense domper te verwerken
© Pro Shots

Liverpool beleefde een zware avond in Madrid, waar Atlético vroeg de leiding nam en vervolgens relatief eenvoudig overeind bleef (1-0). Tien minuten voor tijd moest Henderson de strijd staken, hij werd vervangen door James Milner. Klopp heeft vrijdagmiddag bekengemaakt dat de captain last heeft van een hamstringkwetsuur en zo'n drie à vier weken aan de kant staat.

De is een behoorlijke aderlating voor Liverpool. Henderson is aan een ijzersterk seizoen bezig. Linksback Andy Robertson noemt hem onlangs zelfs de topfavoriet voor de Speler van het Jaar-trofee. 'Op de momenten dat we het lastig hebben gehad dit seizoen was hij telkens degene die ons erdoorheen sleepte. Hij is degene die ervoor zorgt dat we niet verslappen en bovendien heeft hij een aantal heel belangrijke goals en assists voor zijn rekening genomen.'

De blessure van Henderson komt bovendien op een erg ongelukkig moment. Als de 29-jarige Engelsman er inderdaad drie à vier weken uit ligt, mist hij de return tegen Atlético op Anfield van 11 maart. Tien dagen later wacht mogelijk de kampioenswedstrijd. Als Liverpool zijn komende vijf Premier League-duels wint, zijn The Reds op 21 maart kampioen van Engeland. Die wedstrijd zal een race tegen de klok worden voor Henderson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.