Liverpool koploper met kerst dankzij primeur Van Dijk en glansrol Salah

Reacties

Liverpool heeft vrijdag dankzij Mohamed Salah en Virgil van Dijk afgerekend met reuzendoder Wolverhampton Wanderers. Daardoor treden The Reds met kerst als koploper van de Premier League aan tegen Newcastle United.

Liverpool koploper met kerst dankzij primeur Van Dijk en glansrol Salah
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool, waar captain Jordan Henderson zijn driehonderdste duel voor de club speelde, wist vooraf dat Wolves waarschijnlijk een lastige horde zou vormen. De ploeg van Nuno Espirito Santo presteerde dit seizoen sterk tegen de grootmachten uit de Premier League, met gelijke spelen tegen Manchester United en Manchester City en een zege op Chelsea.

In een gelijkopgaande openingsfase werd het strijdplan van Wolves duidelijk. Terwijl Liverpool de thuisploeg onder druk zette, brak Wolves een aantal keer gevaarlijk uit. Het spel golfde op en neer en na een kwartier probeerde zelfs Virgil van Dijk van afstand te scoren, maar zijn schot werd geblokt. Van Dijk, die ook verdedigend weer imponeerde, juichte enkele minuten later wel, op uitbundige wijze. Mohamed Salah opende namelijk subtiel de score, met buitenkant voet uit een lage voorzet van Fabinho. Daardoor is de Egyptenaar met elf goals de topscorer van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de eerste helft dook Salah nog een keer gevaarlijk op voor doelman Rui Patrício, maar ditmaal kon hij de bal niet goed controleren. Na rust bleef Liverpool geconcentreerd jagen op een tweede treffer tegen het taaie Wolves en die vond de ploeg via een onverwachte doelpuntenmaker. Na een leep balletje van Salah rondde Van Dijk in de 68ste minuut knap af met links: 0-2. Het was zijn eerste Premier League-goal voor Liverpool.

Beide ploegen waren gevaarlijk in de laatste twintig minuten, waarin Georginio Wijnaldum inviel. Zo was Wolves-verdediger Roman Saïss plots dicht bij de aansluitingstreffer met een schot van dichtbij, toonde Salah zich nog meermaals een plaag voor de Wolves-defensie en schoot Wijnaldum net voorlangs.

Liverpool haalde het tempo uit de wedstrijd, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam en de ploeg van Jürgen Klopp als koploper aantreedt op Boxing Day, komende woensdag. Het gat met Manchester City, dat zaterdag Crystal Palace treft, is momenteel vier punten.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.