Liverpool haalt opgelucht adem na enorme blunder Adrián

Reacties

Liverpool heeft met de nodige moeite ook het tweede competitieduel gewonnen. Op bezoek bij Southampton oogde de ploeg van manager Jürgen Klopp voor rust – wederom – flink kwetsbaar, maar bleek een bevlieging van Sadio Mané een flinke opsteker. De tweede helft zal Klopp iets meer vertrouwen hebben gegeven, al zal er nog wel even worden nagesproken over een enorme blunder van doelman Adrián.

Liverpool haalt opgelucht adem na enorme blunder Adrián
Southampton
Southampton
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Het ging vrijdag tijdens de vooruitblikkende persconferentie van Klopp al over de kwetsbare indruk die Liverpool tijdens de voorbereiding en de eerste officiële eerste duels maakte. Het wegvallen van doelman Alisson, vorig jaar een belangrijke schakel in de oerdegelijke defensie van de Champions League-winnaar, hielp daar zeker niet bij. In aanloop naar het duel bij The Saints was het bovendien de vraag over reservedoelman Adrián kon keepen, hij werd tijdens de festiviteiten na het winnen van de Europese Super Cup op het veld onderuit gegleden door een overenthousiaste fan en hield daar enkelklachten aan over.

Het was voor Klopp zodoende een opluchting dat de ervaren Spanjaard kon spelen. Ook Georginio Wijnaldum, Trent Alexander-Arnold en Roberto Firmino keerden ten opzichte van de 120 minuten tegen Chelsea terug in de basiself.

Kopzorgen
Wat Klopp voor rust zag, zal hem de nodige kopzorgen bezorgd hebben. Southampton drong de nummer twee van het afgelopen seizoen terug en met onhandige acties droegen Adrián en Joël Matip bij aan de kwetsbaarheid. De keeper haalde opgelucht adem toen hij een bal tegen de instormende James Ward-Prowse aan schoot en Matip gaf met een onhandige terugkopbal een onnodige corner weg. Virgil van Dijk kon met een uiterste krachtsinspanning maar net voorkomen dat Che Adams scoorde, maar ook de Nederlander kon de onrust bij Liverpool niet wegnemen.

In de loop van de eerste helft was het wel aan Adrián te danken dat Liverpool nog geen tegentreffer incasseerde. Eerst had hij een fantastische reflex in huis toen Maya Yoshida bij een corner ver boven Van Dijk uittorende en even later maakte de Spanjaard een voorzet van de mee opgestoomde Ryan Bertrand onschadelijk voordat iemand van Southampton daar wat mee kon doen.

Liverpool-doelman Adrián was zaterdag in alle opzichten veelbesproken.
Liverpool-doelman Adrián was zaterdag in alle opzichten veelbesproken.

In de extra tijd van het eerste bedrijf bleek nog maar eens waarom Liverpool óók wedstrijden waarin het slecht speelt, kan winnen. Sadio Mané, woensdag ondanks twee goals uit voorzorg naar de kant gehaald, toonde nog maar eens zijn klasse. Hij dribbelde naar binnen en schoot fraai raak: 0-1.

In de tweede helft was er sprake van een heel ander spelbeeld. Liverpool domineerde en had opeens veel minder te vrezen van de thuisploeg. Grote kansen voor Mohamed Salah en Roberto Firimino leidden nog niet tot de 0-2, maar even later was het alsnog raak. Firmino sloeg toe met een schot in de korte hoek.

Blunder
Terwijl er al niets meer aan de hand leek voor Liverpool en het zo zo felbegeerde clean sheet lonkte, ging het toch nog mis. Adrián ontving een terugspeelbal van Van Dijk en schoot de bal op onverklaarbare wijze zo tegen spits Danny Ings aan. Waar hij eerder in het duel nog goed wegkwam, lukte dat nu niet: 1-2. Liverpool mocht vervolgens nog blij zijn dat het geen averij opliep. Doelpuntenmaker Ings miste nog een enorme kans. Tot opluchting van het Liverpool-kamp bleef het dus bij 1-2.

De spannende slotfase ten spijt, met zes punten uit twee duels is Liverpool voorlopig dus koploper. Thuis was immers al met 4-1 gewonnen van Norwich City. Southampton staat nog op de hatelijke nul.

Sadio Mané kan in 2019 bogen op fraaie statistieken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Southampton
Meer over Southampton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.