Liverpool-eigenaar diep door het stof: 'Ik ben als enige verantwoordelijk'

Reacties

Liverpool-eigenaar John W. Henry heeft in een uitgebreid statement woensdag zijn excuses aangeboden voor het deelnemen aan de Super League. De club maakte dinsdagavond laat bekend zich terug te trekken.

Liverpool-eigenaar diep door het stof: 'Ik ben als enige verantwoordelijk'
© Pro Shots

De beslissing om aan te sluiten bij de Super League leidde ook bij Liverpool tot buitengewoon veel kritiek. De supporters spraken zich al snel kraakhelder uit; al snel werden er woedende spandoeken opgehangen bij Anfield met teksten als 'RIP Liverpool' en 'Shame on you'. Manager Jürgen Klopp luchtte zijn hart erover en onder aanvoering van Jordan Henderson spraken ook de spelers zich nadrukkelijk uit tegen de Super League.

Uiteindelijk ging de club overstag. Net als de vijf andere Engelse deelnemers is Liverpool uit het project gestapt. Volgens clubicoon Jamie Carragher is het echter te laat. 'In mijn ogen kunnen de eigenaren van Liverpool niet aanblijven. Ze kunnen natuurlijk niet zomaar vertrekken, want het gaat om heel veel geld, maar ik zie niet hoe ze verder kunnen. Dit zal nooit vergeten worden. Het beste voor hen zou zijn om een nieuwe eigenaar te zoeken', stelde de voormalig verdediger bij Sky Sports.

Henry is de eigenaar van de Fenway Sports Group, het collectief dat eigenaar is van Liverpool. Hij reageert woensdag met een statement, waarin hij diep door het stof gaat. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle supporters van Liverpool voor de onrust die ik heb veroorzaakt in de afgelopen 48 uur', begint de Amerikaanse zakenman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit project was sowieso nooit doorgegaan zonder de steun van de fans, daar dacht iedereen in Engeland hetzelfde over. De laatste 48 uur zijn jullie erg duidelijk geweest in jullie standpunt, dat hebben wij gehoord, dat heb ik gehoord', vervolgt de 71-jarige Henry.

'Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan Jürgen, aan de spelers en iedereen bij de club die zo hard werkt om onze fans trots te maken. Zij hebben absoluut geen enkele verantwoordelijkheid voor al deze chaos. Zij zijn er het meest voor veroordeeld en dat is niet eerlijk. Dat doet het meeste pijn. Zij houden van jullie club en werken elke dag hard om jullie trots te maken', zegt de eigenaar.

'Nogmaals, het spijt me, ik ben als enige verantwoordelijk voor de onnodige negativiteit die ontstaan is de afgelopen dagen. Dat is iets dat ik niet zal vergeten. Het toont de macht die de fans hebben vandaag de dag en in de toekomst. Als er íéts is dat deze vreselijke pandemie heeft aangetoond, is het hoe cruciaal de fans zijn voor onze sport.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.