'Liverpool-captain Henderson neemt initiatief voor flink noodfonds'

Reacties

Jordan Henderson is bezig met het opstarten van een noodfonds om de zorg in Engeland financieel bij te kunnen staan. De aanvoerder van Liverpool heeft besloten om in actie te komen.

'Liverpool-captain Henderson neemt initiatief voor flink noodfonds'
© Pro Shots

Volgens The Times heeft Henderson in de afgelopen dagen contact gezocht met de aanvoerders van de andere Premier League-clubs om het idee voor te leggen. Het initiatief komt kort na de oproep van de Britse Minister van Volksgezondheid Matt Hancock, die de goedbetaalde voetballers uit de Premier League vroeg om een aandeel te leveren in het bestrijden van de coronacrisis.

Het plan van Henderson is volgens de berichtgeving goed ontvangen, met aanvoerders die graag geld willen inzamelen om hun steentje bij te kunnen dragen. Volgens The Times zal het noodfonds zeker uit miljoenen ponden gaan bestaan.

Vrijdag werd al bekend dat spelers uit de Premier League tot dertig procent van hun jaarsalaris zullen gaan inleveren. Het geld dat hiermee bespaard wordt blijft echter bij de clubs, die zonder voetbal natuurlijk heel wat inkomsten missen. Het initiatief van Henderson voor de zorg komt hier nog bovenop.

Extra noodfonds
Na de vergadering van de Premier League-clubs van vrijdag werd duidelijk dat er ook een noodfonds werd opgezet voor de EFL en National League, de belangenbehartigers van de clubs onder de Premier League. Dit noodfonds is echter bedoeld om de clubs die in financiële problemen komen overeind te houden. Henderson richt zich volledig op de zorg.

De Premier League zet zich ook in voor het zorgsysteem. De competitieorganisator heeft een donatie van twintig miljoen pond (ongeveer 23 miljoen euro) toegezegd in de strijd tegen het coronavirus. Er is bij de vergadering van vrijdag besloten om nog geen datum te bepalen voor de (eventuele) herstart van de competities. Pas op het moment dat de regering akkoord is, zal er weer gevoetbald gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.