Liverpool blijft in spoor Napoli ondanks McGregor-show op Anfield

Reacties

Liverpool heeft in de Champions League-poule van Ajax een eenvoudige avond gekend tegen Rangers FC. De bekritiseerde Trent Alexander-Arnold zette de Engelse grootmacht op het goede spoor. Het was aan Allan McGregor te danken dat de formatie van coach Giovanni van Bronckhorst niet met een veel grotere nederlaag van het veld stapte.

Liverpool blijft in spoor Napoli ondanks McGregor-show op Anfield
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Liverpool schoot uit de startblokken op Anfield. Al in de derde minuut moest de veertigjarige doelman van Rangers aan de bak. Hij hield de eerste grote kans voor Darwin Núñez uit zijn doel. Even later had de ervaren Schot geen antwoord in huis bij een vrije trap van Alexander-Arnold. De rechtsback die de voorbije weken zo bekritiseerd werd om de verdedigende steken die hij liet vallen, etaleerde zijn geweldige traptechniek nog maar eens. Hij krulde de bal uit een vrije trap over de muur en schitterend in het doel: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat volgde was de grote McGregor-show. De doelman die door Van Bronckhorst in de eerste weken nog werd gepasseerd ten faveure van John McLaughlin hield de ene bal na de andere uit zijn doel. In het vorige Champions League-duel, de 0-3 nederlaag tegen Napoli, was dat ook al zo. Dat was het eerste duel dat hij weer de voorkeur kreeg, aangezien McLaughlin niet meer te handhaven was na zeer povere optredens tegen Ajax en aartsrivaal Celtic (allebei 4-0 nederlagen).

Wat Mohamed Salah, Luis Diáz en Núñez ook probeerden, steeds vonden ze McGregor op hun weg. Vooral de Uruguayaanse spits mocht zich dat aanrekenen. Bij de grootste kans vergat hij de bal in de hoek te plaatsen, waardoor de Schotse goalie zijn vuisten tegen de bal kreeg. Zo kon de voor 75 miljoen euro van Benfica overgenomen spits de kritiek en twijfels die er rond hem hangen opnieuw niet wegnemen. Van Rangers werd in het eerste bedrijf in aanvallende zin niets vernomen.

Ook na rust hoefde Virgil van Dijk op zijn eigen helft nauwelijks aan de bak. Het duel was immers al snel beslist. Na een overtreding op Luis Diáz mocht Salah aanleggen voor een strafschop en dit keer had zelfs McGregor geen antwoord. Ondanks grote kansen voor Diogo Jota en Luis Diáz bleef het bij 2-0. In de ultieme slotfase richtte Rangers zich nog wel even op. Kostas Tsimikas moest een bal van de lijn halen, maar de zege kwam geen moment meer in gevaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege staat Liverpool halverwege de groepsfase op zes punten. Napoli, dat van Ajax won in de Johan Cruijff Arena, is met negen punten de trotse koploper. Volgende week woensdag volgen de returns van de vanavond gespeelde duels in Groep A. Liverpool kan zich nu richten op de Premier League-koploper, aangezien zondag een uitduel met Arsenal wacht. Het nog altijd puntloze Rangers moet dit weekend tegen St. Mirren herstel tonen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.