Liverpool bevestigt: Van Dijk ontkomt niet aan operatie

Reacties

Virgil van Dijk ontkomt niet aan een operatie, zo heeft Liverpool bekendgemaakt. De Oranje-aanvoerder heeft tijdens de derby tegen Everton schade aan zijn kniebanden opgelopen.

Liverpool bevestigt: Van Dijk ontkomt niet aan operatie
© Pro Shots

Van Dijk liep de zware kwetsuur in de beginfase op, bij een charge van Everton-doelman Jordan Pickford. De keeper kwam gevaarlijk uit en raakte de Nederlander. Al snel werd duidelijk dat Van Dijk het duel niet kon voortzetten.

Direct kwam naar buiten dat gevreesd werd voor een kruisbandblessure en daarmee gepaarde langdurige afwezigheid. Liverpool meldt nu alleen dat er sprake is van schade aan de kniebanden en stelt dat over de duur van de afwezigheid nog niets te zeggen is.

Als het inderdaad een kruisbandblessure betreft, zal de Oranje-aanvoerder langdurig afwezig zijn. Dan wordt ook het EK voor hem een race tegen de klok. Het eerste duel dat Liverpool het zonder Van Dijk zal moeten doen is komende woensdag. Dan staat het Champions League-duel bij Ajax op het menu. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.