'Liverpool bereikt akkoord met AS Roma: 73 miljoen voor Alisson'

Reacties

Het begint er steeds meer op te lijken dat de transfer van Alisson Becker naar Liverpool er echt gaat komen. Diverse media in Italië (La Stampa, Sky Italia) en Engeland (The Guardian, BBC) maken melding van een akkoord met AS Roma nadat de Champions League-finalist een tweede bod van in totaal 73 miljoen euro heeft uitgebracht op de Braziliaanse doelman.

'Liverpool bereikt akkoord met AS Roma: 73 miljoen voor Alisson'

Dinsdag opende Liverpool de gesprekken met Roma met een eerste bod van 70 miljoen euro, dat aanvankelijk nog werd afgewezen. Met het tweede, verhoogde bod hebben The Reds klaarblijkelijk meer succes. Volgens La Stampa gaat het om een basisbedrag van zestig miljoen plus vijftien miljoen bonussen. Het zou de 25-jarige Alisson, keeper van Brazilië op het afgelopen WK, verreweg de duurste keeper aller tijden maken, de titel die al sinds 2001 toebehoort aan Gianluigi Buffon (voor 52,8 miljoen euro van Parma naar Juventus).

Liverpool is op zoek naar een nieuwe eerste keeper na de blunders van Lorius Karius in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Aanvankelijk leek manager Jürgen Klopp het nog te willen aankijken met de 25-jarige Duitser, maar de razendsnel verlopende onderhandelingen met Roma duiden erop dat het de technische leiding op Anfield toch niet lekker zat. Alisson zelf heeft naar verluidt al laten weten naar de Premier League te willen verkassen. Chelsea had ook interesse, maar alleen als Thibaut Courtois vertrekt.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat Liverpool en Roma zaken met elkaar doen. Vorig jaar kwam Mohamed Salah voor 42 miljoen euro over uit de Italiaanse hoofdstad, om in de Premier League uit te groeien tot een ware sensatie. Waar de Romeinen voor de Egyptenaar in 2016 slechts vijftien miljoen euro overmaakten aan Chelsea, kostte Alisson diezelfde zomer acht miljoen toen hij overkwam van Internacional. Twee jaar later brengt de 31-voudig international, na één seizoen als eerste keeper van Roma, bijna het tienvoudige op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.