Liverpool beloont Origi voor Wonder van Anfield

Reacties

Divock Origi heeft zijn contract bij Liverpool verlengd. De 24-jarige Belg heeft zijn krabbel gezet onder een meerjarige verbintenis bij The Reds.

Liverpool beloont Origi voor Wonder van Anfield

Origi plukt zo de vruchten van zijn heroïsche optreden in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona. De spits scoorde toen tweemaal en was samen met Georginio Wijnaldum de hoofdrolspeler in het Wonder van Anfield (4-0). Die heldenrol was opmerkelijk, aangezien het dienstverband van Origi bij Liverpool tot dan toe niet bepaald indrukwekkend was.

De Premier League-club nam de Belg in 2014 over van Lille. Origi had toen net zijn doorbraak beleefde bij België op het WK 2014. De rappe aanvaller werd vervolgens verhuurd aan Lille en VfL Wolfsburg, maar ook daar maakte hij geen verpletterende indruk. Het afgelopen seizoen kwam hij door blessureleed in de voorhoede noodgedwongen weer in beeld bij Liverpool en die kans greep hij met beide handen aan. Ook in de Merseyside Derby tegen Everton en in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur was hij goed voor belangrijke goals.

Het contract van Origi liep nog tot de zomer van 2020, maar speler en club zijn nu een nieuwe deal overeengekomen. 'Ik wil me blijven ontwikkelen en mijn talent maximaal benutten. Aan het einde van mijn carrière wil ik trots achterover kunnen leunen in de wetenschap dat ik er alles uit heb gehaald. De komende jaren worden heel speciaal. Ik ga mijn piek bereiken en ga er alles aan doen om dat te benutten', reageert Origi via de officiële kanalen van Liverpool.

De Belg is strijdbaar, ook al is de concurrentie groot in de voorhoede. Manager Jürgen Klopp heeft met Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah een geweldig aanvalstrio in huis. Met Xherdan Shaqiri heeft de Duitse manager nog een luxe reserve achter de hand, evengoed is Liverpool nog op zoek naar een extra aanvaller.

'Memphis zou een logische optie zijn voor Liverpool'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.