Liverpool begonnen aan trainingskamp: Van Dijk terug bij de selectie

Reacties

Virgil van Dijk heeft een volgende stap in zijn herstel gezet. De captain van het Nederlands elftal verscheen maandag op het trainingsveld van Liverpool, dat is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Liverpool begonnen aan trainingskamp: Van Dijk terug bij de selectie
© Pro Shots

Het verhaal van Big Virg is bekend. Hij liep in oktober 2020 een loodzware knieblessure op, toen hij tijdens de derby tegen Everton hard in botsing kwam met de wild uit zijn doel komende keeper Jordan Pickford. Van Dijk werd geopereerd en revalideerde maandenlang, maar moest uiteindelijk een streep zetten door het EK met het Nederlands elftal. De verdediger gaf aan zich te gaan richten op de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Liverpool.

Afgelopen vrijdag werd vervolgens al bekend dat Van Dijk door manager Jürgen Klopp zou worden meegenomen naar het trainingskamp in Oostenrijk. Dat trainingskamp is maandag begonnen, de Nederlander verscheen kort na aankomst ook direct op het veld. De spelers van Liverpool deden diverse loopoefeningen, waarbij getest werd hoe ze er fysiek voor staan. Aan die oefeningen deed ook Van Dijk volledig mee, het was voor het eerst dat hij met zijn teamgenoten op het trainingsveld stond sinds hij zijn blessure opliep.

Volgens de krant The Liverpool Echo zou hij de volledige voorbereiding mee moeten kunnen draaien. Liverpool speelt de komende weken oefenwedstrijden tegen FC Wacker Innsbruck, VfB Stuttgart (allebei op 20 juli, twee mini-duels van een halfuur), FSV Mainz 05 (de oude club van Klopp, 23 juli) en Hertha BSC (29 juli). Op zaterdag 14 augustus beginnen The Reds met een uitwedstrijd tegen Norwich City aan het nieuwe Premier League-seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.