Weg naar de Champions League bekend voor Europese elite

Reacties

De loting voor het restant van het Champions League-seizoen heeft mooie wedstrijden opgeleverd. Paris Saint-Germain zal niet ontevreden zijn over de uitkomst; een Clásico in de finale is uitgesloten.

Weg naar de Champions League bekend voor Europese elite
© Pro Shots

In de kwartfinales speelt de winnaar van Manchester City – Real Madrid tegen de winnaar van Juventus – Olympique Lyon. Wanneer de Spanjaarden én de Italianen hun achterstand in de achtste finales weten weg te poetsen, mag Cristiano Ronaldo zich opmaken voor een ontmoeting met zijn oude club Real.

RB Leipzig en Atlético Madrid zijn al zeker van een plek bij de laatste acht en spelen in de kwartfinales tegen elkaar. Datzelfde geldt voor Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain. De derde en laatste kwartfinale gaat tussen de winnaar van het duel Napoli – Barcelona en de winnaar van Bayern München – Chelsea.

Er is direct doorgeloot voor de halve finales. Voor Paris Saint-Germain lijkt de weg naar Europese glorie open te liggen; de Fransen ontlopen de grootste concurrenten en stuiten in de halve finale tegen de winnaar van RB Leipzig – Atlético Madrid. Barcelona en Real Madrid komen elkaar mogelijk in de halve finale tegen.

De returns in de achtste finales zullen op 7 en 8 augustus worden afgewerkt. Barcelona (tegen Napoli, 1-1), Manchester City (tegen Real Madrid, 2-1), Juventus (tegen Olympique Lyon, 0-1) en Bayern München (tegen Chelsea, 3-0) spelen dan gewoon in hun eigen stadion.

De kwartfinales worden op 12, 13, 14 en 15 augustus gespeeld in het Estádio José Alvalade en in het Estádio da Luz. Op 18 en 19 augustus zijn die stadions ook het strijdtoneel voor de halve finales. De eindstrijd vindt plaats op 23 augustus in Estádio da Luz. Al die wedstrijden starten om 21.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.