Lionel Scaloni + Lionel Messi: succesformule Argentinië verlengd

Reacties

Lionel Scaloni blijft de komende jaren de scepter zwaaien bij Argentinië. Het contract van de succesvolle bondscoach is opengebroken tot en met het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Lionel Scaloni + Lionel Messi: succesformule Argentinië verlengd
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Jamaica
Jamaica

Voorzitter van de Argentijnse bond, Claudio Tapia, maakte het nieuws via zijn eigen Twitteraccount wereldkundig. 'Met trots kan ik je vertellen dat we de verlenging van Lionel Scaloni als coach van Argentinië hebben geregeld tot het WK 2026. We blijven inzetten op het uitgebreide nationale teamproject. Scalonet is er al even!', schrijft Tapia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen nacht zette Scaloni zijn ongekende reeks met Argentinië voort tegen Jamaica. Mede dankzij twee treffers van naamgenoot Messi. Argentinië won nu 35 keer op rij en heeft nog twee zeges of gelijke spelen nodig om het record van Italië (37 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden) te evenaren. Op 16 november treft Argentinië de Verengide Arabische Emiraten, waarna op het WK een confrontatie met Saoedi-Arabië wacht op 22 november.

Vier jaar geleden trad de nu 44-jarige Scaloni in dienst als interim-bondscoach. Argentinië werd destijds op het WK in Rusland in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk. Voor de Zuid-Amerikanen aanleiding om afscheid te nemen van Jorge Sampaoli, tot voor kort trainer bij Marseille.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.