'Lionel Messi staat er alleen voor'

Reacties

Barcelona ging zaterdagavond in de finale van de strijd om de Copa del Rey onderuit tegen Valencia, een late goal van Lionel Messi was niet voldoende voor Barça. Buitenlandse media zijn helder in hun conclusie.

'Lionel Messi staat er alleen voor'

Valencia sloeg in de eerste helft keihard toe via Kevin Gameiro en Rodrigo, daar stelde de kampioen van Spanje weinig tegenover. Pas een kwartier voor tijd sloeg Messi toe. Het Spaanse Sport opent op de voorpagina met een kenmerkende opmerking. 'Messi is alleen.' Hoe afhankelijk Barça is van Lionel Messi zal pas blijken als de Argentijnse superster is vertrokken bij de club, Real Madrid kan erover meepraten. Zonder Cristiano Ronaldo viel de aartsrivaal van Barça dit seizoen buiten de boot in de belangrijke competities en viel er weinig te genieten in Estadio Santiago Bernabéu.

Barça won het landskampioenschap, maar de pijn van het mislopen van de Champions League-finale blijft aanwezig. Gerard Piqué haalde dat ook aan na het verlies tegen Valencia. 'Het is een goed seizoen geweest, dat is altijd zo als je kampioen wordt. Maar we eindigen het seizoen met een bittere nasmaak, want het had zoveel beter kunnen zijn.'

De voorpagina's van de Spaanse kranten. Marca feliciteert Valencia, Mundo Deportivo en L'Esportiu hebben het over een nieuwe klap voor Barça.
De voorpagina's van de Spaanse kranten. Marca feliciteert Valencia, Mundo Deportivo en L'Esportiu hebben het over een nieuwe klap voor Barça.

Ook trainer Ernesto Valverde denkt terug aan betere tijden. 'Een maand geleden vierden we het kampioenschap en maakten we nog kans op de treble. We creëerden ontzettend hoge verwachtingen, maar het is ons niet gelukt om daaraan te voldoen. Ik kan de spelers niets verwijten, Valencia was simpelweg de betere.'

Die mening deelt zijn college van Valencia. Marcelino zag ook dat zijn team beter was. 'Dit is onvergetelijk. Voor mij, de spelers en natuurlijk de fans. Drie of vier maanden geleden hadden we hier niet van durven dromen, maar dit hebben we verdiend. Dit is de gelukkigste dag uit mijn carrière', aldus de trainer van Valencia.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.