Linthorst regisseerde zelf vertrek bij PSV: 'Ik was daar één van de velen'

Reacties

In de eerste weken van het seizoen manifesteerde hij zich plotseling bij VVV-Venlo: Evert Linthorst. De jonge middenvelder scoorde in vier duels vier keer en zette zich zo op de kaart. Een paar jaar eerder was hij nog een aanstormend talent bij PSV, maar daar koos hij bewust voor een vertrek.

Linthorst regisseerde zelf vertrek bij PSV: 'Ik was daar één van de velen'
© Pro Shots

De wedstrijd van zondag wordt een speciale voor Linthorst. PSV komt dan op bezoek in Venlo bij de heropening van de Eredivisie. Zelf bracht hij twee jaar door in Eindhoven. Zijn eerste seizoen bij Onder-15 verliep goed, maar het jaar erop wilde het minder vlotten bij PSV Onder-16. In de voorbereiding op zijn derde seizoen besloot Linthorst dat hij terug wilde naar VVV-Venlo, waar hij eerder in de jeugdopleiding zat.

PSV schrok van zijn verzoek, zijn ouders ook. 'Maar boven alles wilden ze een kind dat gelukkig is. En dat wás ik in Venlo', vertelt Linthorst in een interview met Voetbal International. 'Bij PSV braken jeugdspelers sowieso niet zo snel door als nu. En ik vond mezelf niet een van de besten. Voor mijn gevoel was ik één van de velen, een nummertje. Ik dacht: Als ik nu terugga naar VVV, dan kan ik daar wél het eerste halen.'

De terugkeer in Venlo mondde niet direct uit in een opleving, maar een plotselinge groeispurt bood uitkomst. Linthorst werd fysiek sterker en kreeg meer zelfvertrouwen. Het afgelopen jaar groeide hij uit tot basisspeler in De Koel en verdiende hij een profcontract.

'Ik zie dat als een beloning voor de stappen die ik heb gezet. Dat ik PSV heb durven verlaten ook. Die beslissing is goed geweest voor me. Van de jongens met wie ik toen in één lichting zat, ben ik de enige die nu al basisspeler is in de Eredivisie.'

In de nieuwe Voetbal International en op VI PRO lees je het volledige interview met Evert Linthorst. Daarin spreekt hij zich ook uit over de druk die komt kijken bij zijn ontwikkeling en zijn behoefte er af en toe een boek bij te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer E. Linthorst
Meer over E. Linthorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.