Lindhout geeft gepikeerde Letsch gelijk: 'Dit was een strafschop'

Reacties

Scheidsrechter Allard Lindhout is door het stof gegaan na FC Utrecht – Vitesse (1-1). De scheidsrechter werd in de slotfase naar de kant geroepen door de VAR, maar hij beoordeelde een duel tussen Willem Janssen en Loïs Openda niet als strafschop. Daar kwam Lindhout na de wedstrijd op terug.

Lindhout geeft gepikeerde Letsch gelijk: 'Dit was een strafschop'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
Vitesse
Vitesse

'Een stomme fout, dit was een strafschop', is de conclusie van Lindhout aan het einde van het interview met ESPN. Kort daarvoor had de arbiter uitgelegd waarom hij bij het controleren van de beelden géén strafschop gaf.

'Je zit met een paar dingen in je hoofd. Je hebt je eigen waarneming op het veld. In mijn beleving hield Openda zelf ook vast, dat zit in je hoofd. Wat mij te veel heeft doen beïnvloeden is de manier van vallen van Openda. Maar als ik het in alle rust nog een keer bekijk, is het vasthouden van Janssen wel overduidelijk.'

Vitesse-trainer Thomas Letsch reageerde na de wedstrijd al boos na de beslissing. 'Het is een schandaal. Niemand zal zeggen dat dit géén strafschop was. Alleen de scheidsrechter weet waarom de bal niet op de stip ging, zeg het maar…', stelde Letsch tegenover VI.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.