Lindhout geeft fout toe na VAR-fiasco en begrijpt woede Sparta

Reacties

Allard Lindhout geeft toe dat hij donderdagavond in de fout is gegaan. De scheidsrechter verzuimde om Sparta Rotterdam een strafschop te geven in de nacompetitiewedstrijd tegen FC Emmen.

Lindhout geeft fout toe na VAR-fiasco en begrijpt woede Sparta

Na een klein uur ging Alexander Bannink van Emmen opzichtig aan tegenstander Stijn Spierings hangen. De Spartaan ging naar de grond en leek daarmee een strafschop te verdienen. Lindhout dacht daar echter anders over en wilde een doeltrap geven. Hij kreeg een seintje van videoscheidsrechter Jeroen Manschot, maar die durfde na het bestuderen van de beelden geen oordeel te vellen en liet Lindhout het moment zelf terugkijken.

'Op de beelden zag ik het shot dat jullie live op de televisie hebben laten zien', vertelde Lindhout na afloop aan FOX Sports. 'Dus van bovenaf gefilmd. Op basis daarvan vond ik het geen strafschop. Als ik het beeld van de zijkant had gezien op het scherm, dan kom ik maar tot een conclusie: dan moet er een strafschop volgen. Als ik deze beelden had gezien, dan had ik een penalty gegeven. Maar ik heb deze beelden op het moment surpreme niet gezien.'

Lindhout baalt ervan dat de VAR niet op de juiste manier heeft kunnen helpen: 'Dit is iets wat we heel goed moeten evalueren, want de uitkomst is niet positief. Op het moment dat ik voor het scherm sta moet ik oordelen op basis van de beelden die ik te zien krijg en toen was ik niet overtuigd. De woede en frustratie van Sparta begrijp ik zeker.' FC Emmen - Sparta eindigde, mede door de niet gegeven penalty, in 0-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spierings bijt op zijn tong: 'Kom deze scheidsrechter vast nog vaker tegen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.