Limburgse glorie in het Elftal van de Week

Reacties

Fortuna Sittard heeft de meeste indruk gemaakt op de door afgelastingen beperkte zeventiende speeldag van de Jupiler League. Zes van de tien duels werden uiteindelijk gespeeld, de andere vier zullen op een later tijdstip ingehaald worden.

Limburgse glorie in het Elftal van de Week

De ruime 6-0 zege van Fortuna Sittard dankten de Limburgers uiteraard aan aanvoerder Perr Schuurs. Hij zette de ploeg van trainer Sunday Oliseh op het juiste spoor met twee geweldige pegels van afstand. Zijn ploeggenoten Wessel Dammers, Jorrit Smeets en Lisandro Semedo verdienden ook een plek in het Elftal van de Week.

Samenvatting: Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Een andere ploeg levert twee spelers aan de beste elf van de speelronde. Namens Emmen zijn dat doelman Dennis Telgenkamp en Youri Loen. De sluitpost hield de nul tegen Telstar, Loen was met enkele creatieve ingevingen het brein achter de Drentse pogingen.

Samenvatting: Telstar - FC Emmen

De verdedigers Leeroy Owusu (Almere City FC), Daan Klinkenberg (FC Volendam) en Alessandro Ciranni (MVV Maastricht) wonnen niet alleen met hun clubs, maar vinden zichzelf als beloning ook terug in het Elftal van de Week. Jong PSV-uitblinker Donyell Malen – de laatste weken al goed op dreef – en good-old Melvin Platje van Telstar completeren het elftal.

Uiteraard deed Schuurs ook goede zaken in het algemeen klassement. Hij naderde koploper Arnaut Groeneveld van NEC (die momenteel vanwege een rugblessure niet in actie komt) tot op éénhonderdste. Go Ahead Eagles-doelman Sonny Stevens bezet de derde plek op wat ruimere afstand.

Bekijk op de videopagina alle samenvattingen van de wedstrijden in de zeventiende speelronde.

Spelersklassement na zeventien speelronden:

  
1.Arnaut Groeneveld (NEC)6,88
2.Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,87
3.Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,79
4.Muhammed Mert (FC Den Bosch)6,75
5.Ferdy Kadioglu (NEC)6,73
6.Rody de Boer (SC Telstar)6,69
7.Carel Eiting (Jong Ajax)6,67
8.Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,66
9.Mohamed Rayhi (NEC)6,64
10.Andrija Novakovich (Telstar)6,63
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.