Limburgse clubs halen uit, bekerblamage voor Sparta

Reacties

Voor Sparta Rotterdam zit het toernooi om de TOTO KNVB-beker er al na één ronde op. De Rotterdammers gingen pijnlijk onderuit bij VV Noordwijk. Op een simpele avond voor Fortuna Sittard was André Vidigal de grote man, terwijl Martin Samuelsen de aandacht trok bij de simpele zege van provinciegenoot VVV-Venlo.

Limburgse clubs halen uit, bekerblamage voor Sparta
FC Den Bosch
FC Den Bosch
1 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Van de laatste zes thuiswedstrijden in het bekertoernooi won FC Den Bosch er niet eentje, maar dit keer leken de Brabanders op weg naar een verrassing. Uit een corner van Sven Blummel stond Stefan Velkov bij de eerste paal op de goede plek om de 1-0 in de korte hoek te schieten.

Het thuispubliek kon niet lang genieten van die voorsprong, omdat Vincent Vermeij met een schuiver al snel de gelijkmaker op het bord zette. De Almeloërs doen het in de Eredivisie verrassend goed, met een vierde plaats achter de ploegen uit de traditionele topdrie, en zetten die nieuwe status na de pauze luister bij. Vermeij was met een kopbal goed voor de Almelose overwinning.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 2
Willem II
Willem II

Ook Willem II won op bezoek bij een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Al in de vierde minuut kon Donis Avdijaj de 0-1 binnenschuiven, na goed voorbereidend werk van Daniel Crowley. De Tilburgers waren veel beter, maar moest nog voor de pauze de (zeer fraaie) gelijkmaker slikken. Martijn Kaars besloot om van grote afstand uit te halen, zijn schot zeilde schitterend in de bovenhoek.

Het volle uitvak maakte zich halverwege dan ook voor een pittig avondje, maar had het aan goudhaantje Fran Sol te danken dat ze kort na de pauze alweer opgelucht konden ademhalen. De Spanjaard was in de competitie al zes keer trefzeker, in het eerste bekerduel van het seizoen zorgde hij met een schuiver (op aangeven van de bedrijvige Avidjaj) voor de 1-2. Dat bleek ook de eindstand.

Helmond Sport
Helmond Sport
0 - 5
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Het vorig seizoen naar de Eredivisie gepromoveerde Fortuna had op bezoek bij de ploeg die nog wél in de Keuken Kampioen Divisie speelt weinig moeite. Voormalig Helmond Sport-speler Lars Hutten deed zijn oude club al vroeg voor de eerste keer pijn, kort na rust was de wedstrijd door een afstandschot van André Vidigal eigenlijk al beslist. Daarmee was de lucht er bij de Brabanders wel uit: via wederom Hutten en Vidigal (tweemaal) liep Fortuna uit naar 0-5.

Westlandia
Westlandia
0 - 3
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De Venlonaren zijn hun Eredivisie-seizoen onder leiding van trainer Maurice Steijn prima gestart, en gaven daar in het bekertoernooi dinsdag een passend vervolg aan. Met een fantastische knal in de kruising zorgde spits Martin Samuelsen na een halfuurtje spelen voor 0-1 in Naaldwijk, in het tweede bedrijf verdubbelde het Noorse talent de voorsprong hoogstpersoonlijk. Chris Kum zorgde uiteindelijk voor de eindstand.

Noordwijk
Noordwijk
3 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Op bezoek bij Noordwijk schrokken de Rotterdammers van trainer Henk Fraser al vroeg, toen Denzel James de 1-0 maakte. Nog voor de pauze leek Sparta vervolgens orde op zaken te stellen, dankzij twee doelpunten van Abdou Harroui. Het waren voor de jongeling zijn eerste twee treffers in het shirt van de Kasteelheren, met name de eerste (een gevoelige bal met zijn mindere linkerbeen) was er eentje om in te lijsten.

Daarmee was Sparta nog niet van de Derde Divisionist af. Sterker nog: de Rotterdammers liepen tegen een blamage aan. Eerst tekende middenvelder Raies Roshnali met een gevoelig schot voor de 2-2, tien minuten voor tijd bezorgde Sabir Achefay de thuisploeg een nieuwe voorsprong. Die domper kwam de ploeg van Fraser niet meer te boven, hoewel de mee naar voren gekomen keeper Roy Kortsmit nog op de lat kopte, waardoor het bekeravontuur er al vroeg op zit voor Sparta.

Overige uitslagen:

Spakenburg - DFS 3-0
ODIN '59 - FC Lisse 1-0
Almere City FC - FC Dordrecht 1-0
Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 2-0
Koninklijke HFC - Harkemase Boys 4-0
DVS '33 - Roda JC Kerkrade 0-6

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.