Limburger met Italiaanse bagage moet Giakoumakis opvolgen bij VVV

Reacties

Twee jaar na zijn vertrek bij NEC keert Sven Braken terug in Nederland. VVV-Venlo neemt de 28-jarige spits transfervrij over van Livorno. Braken tekent een contract voor twee jaar bij de uit de Eredivisie gedegradeerde club.

Limburger met Italiaanse bagage moet Giakoumakis opvolgen bij VVV
© Pro Shots

Met de komst van Braken lijkt VVV alvast te anticiperen op het vertrek van Georgios Giakoumakis, die deze week op de training ontbrak wegens privé-omstandigheden. De Griek werd ondanks de degradatie topscorer van de Eredivisie met 26 goals. De Limburgers rekenen op een transferklapper en hebben met Braken nu een aanvaller in huis die weet wat het is om te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. Namens MVV Maastricht, Almere City FC en NEC was het in 163 duels in totaal 49 keer raak. De afgelopen twee seizoenen scoorde Braken zeven keer in Italiaanse dienst voor Livorno.

Deze zomer liep zijn contract af. 'Ik was me op mijn toekomst aan het oriënteren toen VVV-Venlo bij me aanklopte', legt Braken uit. 'Ze waren zeer doortastend. Ik heb met Stan Valckx, Jos Luhukay en Marco Bogers gesproken en had meteen een goed en warm gevoel bij de club. Dat vind ik belangrijk. Ik weet dat ik een paar grote schoenen te vullen heb bij de club, want de ongelofelijke prestaties van Georgios Giakoumakis zijn natuurlijk de hele wereld over gegaan. Maar ik ben strijdlustig en heb er heel veel zin in om met VVV-Venlo hoge ogen te gaan gooien in de Keuken Kampioen Divisie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Valckx past de in Maastricht geboren Braken perfect in de groep. 'Door zijn ervaring bij clubs als MVV Maastricht, NEC Nijmegen en FC Emmen en na zijn avontuur bij Livorno is Sven gevormd tot een speler die weet wat er van hem verwacht wordt als spits van VVV-Venlo. Hij heeft de capaciteiten om die ervaring ook over te kunnen brengen op zijn medespelers. Met zijn technische bagage, balvaardigheid, overzicht én neusje voor de goal is hij daarnaast een spits die zelf zijn doelpunten mee zal pikken, maar ook anderen kan laten scoren. Een veelzijdige spits die in het spelsysteem past dat wij voor ogen hebben.'

Lees hieronder een PRO-verhaal over Sven Braken, die een half jaar voor FC Emmen speelde in de Eredivisie. Hij speelde toen met een bijzonder rugnummer. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer S. Braken
Meer over S. Braken
Meer G. Giakoumakis
Meer over G. Giakoumakis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.