Lijnders geniet als assistent van Klopp: 'Een toptrainer'

Reacties

De naam Pepijn Lijnders zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen, maar de Nederlander is inmiddels al anderhalf jaar assistent-trainer bij Liverpool. Daar geniet hij met volle teugen van de samenwerking met manager Jürgen Klopp.

Lijnders geniet als assistent van Klopp: 'Een toptrainer'

Liverpool deelt de derde plaats in de Premier League met Arsenal en krijgt niets dan lof over het voetbal dat er dit seizoen gespeeld wordt. 'Ons counter-pressingvoetbal wordt van een almaar hoger niveau', vindt ook Lijnders. 'Het goed uitvoeren van counter-pressing is zo'n machtig wapen om kansen te creëren: een moment van hectiek, waarin we de ruimtes optimaal benutten, individueel voordeel creëren. We zijn in staat lange periodes aan de bal te blijven, maar tegelijkertijd aan te vallen, tussen de linies te komen waar het gevaarlijk wordt.'

Vorig seizoen speelde Liverpool regelmatig de ene week fantastisch, waarna het een week later veel minder was. Volgens Lijnders is dat eenvoudig te verklaren. 'Eigenlijk zijn aan het huidige seizoen zeven maanden voorbereiding voorafgegaan: vanaf het moment dat Klopp werd aangesteld en de zomer. Deze voorbereiding hebben we gericht kunnen werken, met een aantal bewuste aankopen die wij nodig vonden om de ploeg sterker te maken', legt de trainer uit aan Voetbal International.

Lijnders werd door ex-Liverpool-manager Brendan Rodgers in de zomer van 2015 toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. Ook Rodgers' opvolger Klopp hield de Nederlander bij de staf. 'Op de academies van PSV en FC Porto heb ik onder uitstekende coaches gewerkt. En ook aan de periode onder Brendan Rodgers bewaar ik heel fijne herinneringen. Jürgen Klopp kan ik alleen maar kwalificeren als toptrainer en een heel goed mens. Hij is een verbinder, iemand die eenheid creëert. En naast zijn aanstekelijke enthousiasme weet Klopp heel goed waar hij heen wil.'

In de nieuwe Voetbal International komt Pepijn Lijnders uitgebreid aan het woord over het Liverpool van Jürgen Klopp. De nieuwe VI ligt nu in de winkels, maar het verhaal is ook op VI Premium te lezen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.