'Lijmpoging Koeman haalt niets uit: Messi wil weg bij Barcelona'

Reacties

De kogel is volgens meerdere Spaanse en Argentijnse media door de kerk: Lionel Messi wil deze zomer vertrekken bij Barcelona. Dat heeft hij de club en trainer Ronald Koeman inmiddels ook laten weten, zo heeft de club bevestigd tegenover Cadena SER.

'Lijmpoging Koeman haalt niets uit: Messi wil weg bij Barcelona'
© Pro Shots

Het rommelt al tijden bij Barcelona, maar na de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München is de maat vol voor Messi. Eerder doken de geruchten dat de Argentijn weg wil al op, waarna Koeman toch nog een poging waagde. Hij ging om tafel met Messi, die voor dat gesprek zelfs eerder terugkwam van vakantie. De ex-bondscoach wilde de vedette overtuigen om langer te blijven, maar dat lijkt volgens media als Cadena SERMarca, Onda Cero en het Argentijnse FOX Sports tevergeefs te zijn geweest.

Twee recente gebeurtenissen zouden bepaald niet hebben meegeholpen om Messi te overtuigen van een langer verblijf. Eerst was hij woedend dat de inhoud van het gesprek met Koeman al snel op straat kwam te liggen, via RAC1. Dat radiostation steunt de omstreden voorzitter Josep Bartomeu openlijk, waardoor Messi al snel wist uit welke hoek het gesprek was gelekt. Daarna liet Koeman weten dat hij volgend jaar geen prijs stelt op de aanwezigheid van Luis Suárez, een goede vriend van Messi.

Alles bij elkaar heeft Messi dus besloten om te vertrekken. Dat zou relatief makkelijk kunnen, aangezien er een clausule zou bestaan waardoor het contract van de aanvoerder kan worden beëindigd. Messi heeft de clubleiding gevraagd die clausule te activeren. Naar verluidt stelt Barça echter dat die clausule is verlopen.

'Dat Messi weggaat bij Barcelona is beter voor zowel Messi als Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.