Liefhebber Cazorla keert huiswaarts: heldenonthaal bij Villarreal

Reacties

Santi Cazorla is officieel teruggekeerd als speler van Villarreal. De 33-jarige middenvelder, die weer fit is na lang en hevig blessureleed, heeft een contract verdiend in de voorbereiding.

Liefhebber Cazorla keert huiswaarts: heldenonthaal bij Villarreal

De voorbije dagen werd al duidelijk dat Cazorla een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen tekent bij The Yellow Submarine. De Spanjaard is donderdag in het Estadio de la Cerámica gepresenteerd ten overstaan van duizenden Villarreal-fans. Cazorla werd onthuld door een goochelaar en nam daarna evenals voorzitter Fernando Roig het woord.

Zo is de verloren zoon thuis. De technische middenvelder meldde zich in 2004 als negentienjarige in de hoofdmacht van Villarreal. Na zeven jaar stapte Cazorla voor 23 miljoen euro over naar Málaga, dat hem een jaar later alweer voor 19 miljoen euro verkocht aan Arsenal.

Cazorla speelde vanaf 2012 in Londen, waar hij deze zomer vertrok. In het seizoen 2016/17 was de Spanjaard een van de absolute uitblinkers tijdens de sterke seizoenstart van Arsenal. Cazorla liep in oktober echter een zware achillespeesblessure op, die hem in eerste instantie drie maanden leek te kosten.

Bijna twee jaar later, op 18 juli van dit jaar, speelde Cazorla pas weer een wedstrijd. Dat was te wijten aan de aanhoudende complicaties die volgden uit zijn achillespeesblessure. Zo liep de Spanjaard een bacteriële infectie op, genas het litteken niet goed en onderging hij acht operaties. 'Ik heb eraan gedacht om de handdoek te gooien, maar ik wil heel graag weer terugkeren', vertelde hij destijds.

Nu de spelmaker met bloed, zweet en trainen weer fit is geworden en een contract heeft verdiend, lonkt een rentree in La Liga. Volgende week zaterdag opent Villarreal het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.