Licht op groen: mogelijk kampioensduel Liverpool ín Manchester

Reacties

De Premier League-topper tussen Manchester City en Liverpool hoeft aankomende donderdag niet op neutraal terrein te worden afgewerkt. Dat hebben de autoriteiten in Manchester bepaald.

Licht op groen: mogelijk kampioensduel Liverpool ín Manchester
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Liverpool
Liverpool

Daarvan was mogelijk sprake, omdat de vrees bestond dat er te veel fans naar het Etihad Stadium - dat zoals bekend gesloten blijft voor publiek - zouden komen. Niet alleen omdat het gaat om een wedstrijd tussen de koploper en de regerend kampioen van Engeland, maar vooral omdat Liverpool mogelijk kampioen kan worden in de directe confrontatie met City.

Dat scenario gaat op als City vanavond de uitwedstrijd tegen Chelsea wint. Bij een gelijkspel of een nederlaag van de ploeg van Pep Guardiola op Stamford Bridge is Liverpool zonder te spelen al kampioen. Maar manager Jürgen Klopp gaf deze week al aan daar niet op te rekenen en liet bovendien weten de wedstrijd tegen City ook het liefst in Manchester te spelen.

Volgens Klopp zou het spelen op neutraal terrein organisatorisch meer vragen van beide clubs en was er ook geen gegronde reden om bang te zijn dat de fans niet zouden wegblijven van het stadion. Afgelopen zondag speelde Liverpool de derby tegen Everton (0-0) immers ook op Goodison Park zonder dat daar hele hordes fans van beide clubs op afkwamen.

De autoriteiten van Manchester zien eveneens geen reden om de wedstrijd tussen City en Liverpool te verplaatsen naar neutraal terrein. En dus kunnen The Reds volgende week donderdag kampioen worden, als The Citizens geen punten morsen tegen Chelsea. In dat geval volstaat een gelijkspel voor Liverpool om voor het eerst sinds 1990 kampioen te worden.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.