Lewandowski zet jacht op volgend Gerd Müller-record voort tijdens makkie Bayern

Bayern München is ook na de negende speelronde van de Bundesliga de koploper van Duitsland. De ploeg van Julian Nagelsmann won van 1899 Hoffenheim door doelpunten van Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting en Kingsley Coman.

Bayern München
4 - 0
1899 Hoffenheim

Na een kwartier was het al raak voor de thuisploeg. Een vlotlopende aanval belandde via Jamal Musiala aan de rechterkant van het strafschopgebied voor de voeten van Gnabry. Hij schoot de bal met rechts door de benen van 1899 Hoffenheim-doelman Oliver Baumann: 1-0.

Het tweede doelpunt viel voor Bayern een kwartier later. Een dieptepass van Gnabry werd door Lewandowski doorgekopt op Thomas Müller, die de bal bij zich hield en de Poolse spits kon bedienen. Hij schoot de bal van zo’n twintig meter in de rechterhoek. Het was voor Lewandowski zijn 34ste Bundesliga-doelpunt dit kalenderjaar. Hij is hard op weg om het record van Gerd Müller te achterhalen. Hij scoorde 42 doelpunten in een jaar.

In de tweede helft maakte Choupo-Moting nog een curieus doelpunt. Na geklungel in de verdediging bij Hoffenheim kon hij plots de bal van dichtbij binnenschieten. De vierde goal was wel van grote schoonheid. Een splijtende pass van Dayot Upamecano belandde voor de voeten van Coman, die één-op-één koel bleef: 4-0.

Der Rekordmeister is door de overwinning met 22 punten koploper van Duitsland. Dortmund volgt op één punt.

RB Leipzig
RB Leipzig
4 - 1
Greuther Fürth

RB Leipzig trad aan tegen het Nederlands getinte Greuther Fürth. Nick Viergever en Jetro Willems stonden in de basis bij de uitploeg. Het begon voor de twee verdedigers nog goed in Leipzig. Vlak voor rust benutte Branimir Hrgota een strafschop: 0-1.

In de tweede helft gaf de hekkensluiter de zege uit handen. Leipzig maakte vlak na rust de 1-1 via Yussuf Poulsen en Emil Forsberg zette de thuisploeg zo’n zeven minuten later zelfs op voorsprong. Dominik Szoboszlai besliste het duel vervolgens in de 65ste minuut na een fraai uitgespeelde aanval. Hij tikte een voorzet van Christopher Nkunku in het strafschopgebied stijlvol binnen.

Leipzig stijgt door de overwinning van de negende naar de zesde plaats in de Bundesliga. Het Greuther Fürth van Viergever en Willems blijft afgetekend laatste.

Voorafgaand aan het duel stonden we stil bij het Nederlandse tintje bij de hekkensluiter: