Lewandowski topscorer van CL-groepsfase, Ziyech de assistkoning

Reacties

Nu de groepsfase van de Champions League voorbij is, is het tijd om de balans op te maken. Een overzicht van de meest bijzondere statistieken uit het miljardenbal.

Lewandowski topscorer van CL-groepsfase, Ziyech de assistkoning
© Pro Shots

96 groepswedstrijden leverden 308 doelpunten op. Dat is een gemiddelde van 3,21 doelpunten per duel.

• De meeste doelpunten werden gemaakt in het laatste kwartier van de reguliere speeltijd (62), gevolgd door het tweede kwartier van de tweede helft (51) en het laatste kwartier van de eerste helft (50).

Bayern München maakte de meeste doelpunten in de groepsfase: 24 stuks. De Duitse recordkampioen had van alle ploegen ook de meeste pogingen (151) én de meeste pogingen die ook daadwerkelijk op doel gingen (64).

• Met tien doelpunten werd Robert Lewandowski topscorer van de groepsfase. De spits van Bayern München bleef Erling Braut Haaland van Red Bull Salzburg (acht goals) en Harry Kane van Tottenham Hotspur (zes goals) voor.

• Lewandowski noteerde ook de meeste doelpogingen in de groepsfase: zeventien stuks. Memphis Depay van Olympique Lyon was net zo gevaarlijk als Barcelona-ster Lionel Messi (elf doelpogingen). Lautaro Martínez van Internazionale heeft dertien doelpogingen achter zijn naam staan, Cristiano Ronaldo van Juventus twaalf.

Hakim Ziyech is de assistkoning van de groepsfase. Van alle spelers in het miljardenbal bereidde de Ajacied tot dusver de meeste doelpunten direct voor (vijf assists). Corentin Tolisso (Bayern München), Riyad Mahrez (Manchester City) en Roberto Firmino (Liverpool) zitten Ziyech met vier assists op de hielen en zijn na de jaarwisseling nog actief in het toernooi. Ziyech is met Ajax uitgeschakeld.

• De meeste overtredingen werden gemaakt door Peter Olayinka van Slavia Praag. Hij werd 21 keer teruggefloten, vijf keer vaker dan Dmitri Barinov van Lokomotiv Moskou. Opvallend, want Olayinka is toch echt een aanvaller.

Marco Verratti was het vaakst slachtoffer van een overtreding. De middenvelder van Paris Saint-Germain werd in negentien gevallen geholpen door de arbitrage.

• Tomás Soucek bewees over ijzeren longen te beschikken en is dé kilometervreter van de groepsfase. De middenvelder van Slavia Praag legde met 76.121 meter de meeste afstand af van alle spelers. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic staat zevende op deze ranglijst, met 69.473 afgelegde meters.

De meeste passes werden tot dusver verstuurd door Miralem Pjanic. De middenvelder van Juventus probeerde 534 keer een ploeggenoot te bereiken en in 478 gevallen lukte dat. Virgil van Dijk heeft met 504 passes (466 succesvol) naast Pjanic alleen Ilkay Gündogan van Manchester City nog voor zich.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.