Lewandowski schiet Barcelona met fraai doelpunt naar volgende zege

Reacties

Barcelona blijft uitstekend presteren in La Liga. Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong en Memphis Depay was de grootmacht dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski te sterk voor Real Mallorca. Barcelona won de zesde wedstrijd op rij en overnacht op de koppositie.

Lewandowski schiet Barcelona met fraai doelpunt naar volgende zege
Real Mallorca
Real Mallorca
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Met een prachtig doelpunt brak Lewandowski in de twintigste minuut de ban. De spits ontving de bal van Ansu Fati, trok vanaf de linkerflank het strafschopgebied in, kapte verdediger Martin Valjent gemakkelijk uit en krulde de bal in de rechterhoek. Lewandowski maakte alweer zijn negende treffer in zeven wedstrijden voor Barcelona. In de 21ste eeuw wist geen enkele speler al vroeger in het seizoen negen keer te scoren in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten voor de rust kwam Barcelona met de schrik vrij. Na een voorzet van Antonio Sánchez was Jaume Costa eerder bij de bal dan Gerard Piqué en Alejandro Baldé, waardoor hij van dichtbij kon schieten. Doelman Marc-André ter Stegen bracht ternauwernood redding. Ook aan het begin van de tweede helft kreeg Mallorca een serieuze kans: Vedat Muriqi knikte de bal naast.

Over het geheel bleef Barcelona vrij eenvoudig overeind, zonder zelf veel kansen te creëren. Alleen in de voorlaatste minuut werd het nog even spannend, toen Kang-in Lee langs het doel van Ter Stegen schoot. De ploeg van Xavi heeft nu de nul gehouden in vijf opeenvolgende competitiewedstrijden en is nog altijd ongeslagen. Barça staat bovenaan, maar Real Madrid heeft slechts een punt minder en treedt zondag thuis aan tegen Osasuna.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.