Lewandowski overtreft Haaland en doet oude liefde Dortmund pijn

Reacties

Ondanks een vliegende start van fenomeen Erling Haaland heeft Bayern München zich zaterdagavond gekroond tot winnaar van Der Klassiker. Het venijn zat in de staart.

Lewandowski overtreft Haaland en doet oude liefde Dortmund pijn
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Bayern begon de wedstrijd als nummer twee van de Bundesliga. RB Leipzig was de recordkampioen gepasseerd door de overwinning op SC Freiburg. Dortmund is al enige tijd uitgeschakeld in de titelrace, maar tankte de afgelopen weken wel vertrouwen met vier overwinningen op rij. Dat was grotendeels te danken aan Haaland en de twintigjarige Noor liet er ook in de Allianz Arena geen gras over groeien.

Na 75 tellen opende Haaland al de score. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na goed doorzetten van Thomas Delaney, dacht niet na en haalde van buiten het strafschopgebied uit. Omdat zijn schot ook nog getoucheerd werd door Jérôme Boateng, was Manuel Neuer kansloos: 0-1. Dortmund beleefde zo een droomstart, maar het werd zelfs nog mooier. In de negende minuut maakte Haaland namelijk al zijn tweede van de avond; na breedleggen van Thorgan Hazard tikte hij van dichtbij binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern was behoorlijk overdonderd, maar gaf zich niet gewonnen. De thuisploeg voerde de druk op en maakte in de 26ste minuut de aansluitingstreffer. Leroy Sané gaf de bal na een goede actie strak voor en Robert Lewandowski liep hem bijn de tweede paal binnen: 1-2. Bayern pakte vervolgens door en kwam op slag van rust tot de gelijkmaker. Na een overtreding van Mahmoud Dahoud op Kingsley Coman ging de bal op de stip. Lewandowski pakte het cadeautje uit en maakte alweer zijn dertigste (!) Bundesliga-treffer van dit seizoen.

Ook in de tweede helft was Bayern de dominante ploeg. De mannen van coach Hansi Flick hadden veel meer de bal en kregen volop kansen op de winnende treffer. Dortmund hield lang stand, maar slikte wel een tegenvaller met het uitvallen van Haaland. De spits had wat last na een tik op zijn enkel en werd door trainer Edin Terzich naar de kant gehaald. Op het eerste gezicht lijkt het geen zware blessure.

Zonder Haaland kwam Dortmund er helemaal niet meer uit en in de slotfase sloeg Bayern dan ook genadeloos toe. Leon Goretzka volleerde raak in de 88ste minuut. Lewandowski deed er vervolgens nog een schepje bovenop en vervolmaakte zo zijn hattrick tegen zijn oude liefde BVB. Bayern passeert Leipzig daardoor weer en is koploper van de Bundesliga. Dortmund blijft steken op de zesde plaats.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.