Lewandowski luidt de noodklok bij speurend Bayern München

Reacties

Robert Lewandowski heeft, zeker niet voor het eerst, zijn zorgen geuit over de kracht van de selectie van Bayern München. De aanvaller hoopt dat de groep nog behoorlijk zal worden versterkt.

Lewandowski luidt de noodklok bij speurend Bayern München

Bayern brak al voor het officieel ingaan van de transferperiode zijn transferrecord voor de komst van Lucas Hernández, die voor tachtig miljoen euro werd overgenomen van Atlético Madrid, en haalde verder Benjamin Pavard (van VfB Stuttgart) en Jann-Fiete Arp (van Hamburger SV) in huis. Lewandowski is nog niet bepaald onder de indruk.

Vooral het feit dat de vertrokken Arjen Robben en Franck Ribéry nog niet vervangen zijn door grote namen, zit de dertigjarige Pool dwars. 'We hebben nieuwe spelers nodig', zei Lewandowski op een persconferentie. 'Als er geen transfers meer worden afgerond, wordt het moeilijk om voor de grote prijzen te spelen. Bayern heeft in de afgelopen twee jaar al geen grote transfers meer afgerond.'

Lewandowski werd in al zijn vijf jaren bij Bayern kampioen van Duitsland, maar wil nu ook weer eens internationaal succes. 'Wanneer je daaraan wil denken, heb je gewoon versterkingen nodig', benadrukte de aanvaller. Hij is dus kritisch op de technische leiding, maar dat betekent niet dat Lewandowski overweegt om Bayern te gaan verlaten.

Sterker nog: club en speler zijn met elkaar in gesprek over een nieuw contract, tot de zomer van 2023. 'We zijn goed op weg', liet Lewandowski weten. 'Maar hoelang het nog duurt voordat de onderhandelingen zijn afgerond, dat weet ik niet.' Lewandowski maakte in 2014 de veelbesproken overstap van Borussia Dortmund naar Bayern en staat aan de vooravond van zijn zesde seizoen in Zuid-Duitsland.

Bayern zoekt opvolgers Robbery: Sancho, Sané, of toch Steven Bergwijn?
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.