Lewandowski en Müller redden slordig Bayern tegen laagvlieger

Het duurde even voordat Bayern München zondagmiddag op gang kwam tegen Werder Bremen, maar uiteindelijk won de koploper van de Bundesliga van de nummer zestien van Duitsland: 4-2. Arjen Robben begon in de basis bij Der Rekordmeister, maar was onzichtbaar en werd na een uur vervangen door Kingsley Coman.

In de 21ste officiële wedstrijd (zeventien winstpartijen) onder leiding van Jupp Heynckes keek de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd onverwacht tegen een achterstand aan. Na 25 minuten schoot Jerome Gondorf brutaal de 0-1 tegen de touwen na een prima steekbal van Max Kruse.

Het bleek een wake-up call voor Robben en consorten, die de wedstrijd goed kon gebruiken. Bayern zocht volop de aanval en werd beloond. Jérôme Boateng gaf een lange bal op Thomas Müller, die alle tijd kreeg om af te ronden doordat laatste man Milos Veljkovic totaal verkeerd timede en daardoor de bal miste.

In de tweede helft ging de Duitse titelhouder door met druk zetten op de goal van Jiri Pavlenka, maar passeerde de doelman van Werder uiteindelijk pas in de 63ste minuut. Een corner van James Rodríguez werd hard binnengekopt door Robert Lewandowski, die zo zijn zestiende competitiegoal van het seizoen maakte.

Tien minuten later gaf Bayern de voorsprong plotseling uit handen. Een corner van Kruse viel ongelukkig voor de voeten van Niklas Süle, die de bal achter zijn eigen doelman Sven Ulreich schoot: 2-2. Bayern rechtte daarna nog een keer de rug en liep via weer Lewandowski (mooie kopbal) en weer Müller (simpele binnentikker na prachtassist James) uiteindelijk uit naar een eenvoudige zege. Het was tevens de honderdste Bundesliga-goal van Müller.

Bayern staat nu zestien punten los op de nummer twee Bayer Leverkusen. Werder blijft door de nederlaag in degradatienood verkeren.