Lewandowski blijft Messi op prestigieuze ranglijst opnieuw voor

Reacties

Robert Lewandowski greep naast de Ballon d'Or, maar was in de ogen van The Guardian wél de beste voetballer van 2021. De spits van Bayern München eindigt in de jaarlijkse tophonderd van de Britse kwaliteitskrant bovenaan, voor Lionel Messi. Mohamed Salah maakt het podium compleet.

Lewandowski blijft Messi op prestigieuze ranglijst opnieuw voor
© Pro Shots

Lewandowski was in de ogen van de jury die The Guardian samenstelde vorig jaar ook al de beste speler van de wereld. De Pool gold toen ook als de grote favoriet voor de Ballon d'Or, maar deze prijs werd vanwege de coronapandemie toen niet uitgereikt. Dit jaar ging de Ballon d'Or weer naar Messi, die de award nu zeven keer heeft gewonnen. Op zijn zege was deze keer de nodige kritiek.

The Guardian zet Lewandowski dus wel weer bovenaan in zijn tophonderd. Net als vorig jaar moet Messi het op deze ranglijst doen met de tweede plek. Het brons is deze keer voor Salah, die het geweldig doet bij Liverpool. Bij de Ballon d'Or-verkiezing eindigde de Egyptenaar slechts als zevende; voor het FIFPro Elftal van het Jaar werd hij vreemd genoeg niet eens genomineerd.

Cristiano Ronaldo staat in de tophonderd op de achtste plaats. De hoogst genoteerde Nederlander op de ranglijst is Virgil van Dijk, die genoegen moet nemen met de 43ste plek. Memphis Depay staat 49ste.

De toptien

1. Robert Lewandowski (Bayern München/Polen)
2. Lionel Messi (Barcelona, PSG/Argentinië)
3. Mohamed Salah (Liverpool/Egypte)
4. Karim Benzema (Real Madrid/Frankrijk)
5. Jorginho (Chelsea/Italië)
6. Kylian Mbappé (PSG/Frankrijk)
7. Erling Haaland (Borussia Dortmund/Noorwegen)
8. Cristiano Ronaldo (Juventus, Man Utd/Portugal)
9. N'Golo Kanté (Chelsea/Frankrijk)
10. Kevin De Bruyne (Manchester City/België)

De volledige tophonderd is hier terug te vinden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.