Leverkusen wil Chelsea te snel af zijn met Onana

Reacties

Andre Onana lijkt zich dan toch te kunnen gaan opmaken voor een transfer. De 24-jarige doelman, die deze zomer zijn zinnen heeft gezet op een volgende stap in zijn carrière, staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Bayer Leverkusen en Chelsea.

Leverkusen wil Chelsea te snel af zijn met Onana
© Pro Shots

Bayer Leverkusen, dat onlangs net naast plaatsing voor de Champions League greep en zich momenteel voorbereidt op het uitspelen van de Europa League, heeft een bod van twintig miljoen euro gedaan op de Kameroener. In Duitsland zou voor Onana een weerzien wachten met Peter Bosz, de trainer die van hem een eerste doelman maakte bij Ajax en over wie de keeper zich al meermalen zeer positief uitliet.

Bosz ziet in Onana dé gewenste versterking voor zijn selectie, maar beseft dat er meer kapers op de kust zijn. Chelsea, waar ook Hakim Ziyech naartoe is vertrokken, zit met een keepersprobleem en zou eerder bereid zijn om de gewenste transfersom van ongeveer dertig miljoen euro te betalen. De Engelse grootmacht sloot eerder vandaag het seizoen af als vierde in de Premier League en wist daardoor direct te plaatsen voor de Champions League.

Onana, die in januari 2015 vanuit Barcelona naar Ajax kwam een uitgroeide tot een topkeeper, moet de opvolger worden van Kepa Arrizabalaga. Twee jaar geleden nam Chelsea de Spaanse doelman nog voor liefst 80 miljoen euro over van Athletic Bilbao. In Londen kon hij echter te weinig overtuigen en afgelopen zondag, tijdens de slotronde van de Premier League, hield manager Frank Lampard hem nog op de bank.

Onana zelf was eind april, toen het vorige seizoen in Nederland definitief werd afgebroken, duidelijk over zijn toekomst. 'Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar', aldus Onana. 'Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk.'

In de voorbije maanden was er sprake van sluimerende interesse en Albert Botines, de Spaanse zaakwaarnemer van Onana, sprak met meerdere clubs. Tot een concreet bod richting Ajax kwam het echter lange tijd niet. Inmiddels lonkt echter een boeiend spel tussen Bayer Leverkusen en Chelsea om de handtekening van de Kameroener.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.