Leverkusen-held verloor lens: 'Ik speelde met één oog tegen Bayern'

Lukás Hrádecky groeide zaterdag uit tot de held van Bayer Leverkusen tegen Bayern München (1-2 zege). De doelman kreeg wat hulp van paal en lat, maar keepte ook fantastisch – zelfs zonder zijn verloren lens.

Bayern noteerde 74,5 procent balbezit en raakte vier keer het aluminium, maar toch greep de ploeg van Peter Bosz met slechts één tegengoal de zege. Hoe? 'Ik heb eerlijk gezegd geen fucking idee', zei Hrádecky na afloop tegen Sky Germany. 'In de eerste helft ben ik zelfs mijn contactlens verloren. Ik zag twintig minuten lang bijna niets, tot aan de rust. Dus ik probeerde met één oog te spelen tegen Bayern.'

In de fase voor rust moest Hrádecky niet vaak in actie komen. Een terugspeelbal viel via zijn voeten bijna in het doel, maar verder was er niets te merken van zijn beperkte zicht.

Het zicht van de dertigjarige Fin was in de tweede helft hersteld. Vooral de dubbele redding op een poging van Robert Lewandowski en de rebound van Thomas Müller waren indrukwekkend. Hrádecky was uiterst opgelucht. 'Ik heb nog nooit zoveel druk op het doel meegemaakt als vandaag. Ik moest bijna huilen toen de scheidsrechter er zes minuten bijtrok. We hadden geluk, maar het was een heroïsch optreden.'