Leverkusen en 'doelpuntenmaker' Bakker overtuigend langs Gladbach

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond de eerste zege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. In de BayArena was Die Werkself, met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis, met 3-0 te sterk voor Borussia Mönchengladbach. Bakker speelde in de eerste helft in positieve en negatieve zin een hoofdrol.

Leverkusen en 'doelpuntenmaker' Bakker overtuigend langs Gladbach
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
4 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Bakker stoomde al na twee minuten op richting het doel van Mönchengladbach-doelman Yann Sommer en besloot met links uit te halen. Zijn harde schuiver ging via de paal en de voet van de verbouwereerde Sommer over de doellijn. Het doelpunt werd daarom toegekend aan de Zwitserse goalie.

Na acht minuten spelen moest Sommer ook zijn tweede tegendoelpunt incasseren. Patrik Schick schoot op de rand van het strafschopgebied de bal hard in de rechterhoek van Sommer binnen: 2-0. Zo beleefde Mönchengladbach, dat vorige week Bayern München op een gelijkspel (1-1) hield, een dramatische start in Leverkusen.

Hoofdrol Bakker
Vlak voor rust speelde Bakker een negatieve hoofdrol bij zijn eigen strafschopgebied. De ex-speler van Paris Saint-Germain liet zich verrassen door Stefan Lainer en haalde de rechtsback vervolgens onderuit. Mönchengladbach verdiende een strafschop, maar Lars Stindl zag zijn inzet gekeerd worden door goalie Lukas Hradecky.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft gooide Moussa Diaby op aangeven van Bakker de wedstrijd in het slot. De Fransman stond vrij in de zestien en schoot vervolgens via het lijf van invaller Ramy Bensebaini raak: 3-0. Vlak voor tijd was Bakker opnieuw betrokken bij een aanval die tot een doelpunt leidde. Uiteindelijk was het Nadiem Amiri die op aangeven van Florian Wirtz het doel van Sommer onder vuur nam. De Zwitser zag er ook bij het schot van Amiri niet goed uit en zag de op het oog houdbare bal via zijn hand in het doel rollen. Zo beleefde Sommer en Mönchengladbach een dramatische avond op bezoek bij Leverkusen, waar Daley Sinkgraven op de bank bleef. Timothy Fosu-Mensah ontbrak bij de thuisploeg vanwege een blessure.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.