Levendig duel tussen NEC en Heerenveen levert geen winnaar op

NEC en SC Heerenveen hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. In een vermakelijke wedstrijd opende Ali Akman de score, Joey Veerman bezorgde de bezoekers een verdiend punt.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
sc Heerenveen

SC Heerenveen moest het in het Gofferstadion stellen zonder de geschorste Ibrahim Dresevic en de geblesseerden Siem de Jong en Sven van Beek. Daardoor kwam er in de spits een plekje vrij voor Henk Veerman, terwijl voormalig NEC'er Syb van Ottele het centrale verdedigingsduo vormde met Nick Bakker. NEC startte met dezelfde elf namen als vorige week tegen FC Groningen (3-0).

De Nijmegenaren schoten goed uit de startblokken en legden Heerenveen het vuur aan de schenen. Omdat Elayis Tavsan voor eigen succes ging en Jordy Bruijn het vizier niet op scherp had staan, bleef een openingsdoelpunt van NEC uit. Heerenveen kwam naarmate de eerste vorderde beter in de wedstrijd, al leidde die aanvalsdrang niet tot grote kansen.

Doelpunt Akman
Vrijwel meteen na rust poeierde Tibor Halilovic namens de bezoekers op de lat, maar het was de ploeg van Rogier Meijer die alsnog de score opende. Na geklungel in de Friese defensie kon Ali Akman doeltreffend uithalen. De Turkse spits passeerde doelman Xavier Mous met een verdekt schot (1-0). Dat was voor Heerenveen het startsein om wat meer de aanval te zoeken.

Twntig minuten voor tijd kwam de formatie van Johnny Jansen langszij. Souffian El Karouani slaagde er niet in een bal goed weg te werken en schoof de bal zo in de voeten van Joey Veerman. De middenvelder van Heerenveen bleef rustig en schoof de bal beheerst achter Mattijs Branderhorst (1-1). In de slotfase bleef het spel op en neer golven, maar doelpunten bleven uit. Jonathan Okita was nog erg dichtbij, maar de aanvaller van NEC zag zijn schot op de paal uiteenspatten.