Leuzen van Atalanta-aanhang: Vlahovic woedend, Gasperini nuanceert

Reacties

Scheidsrechter Daniele Doveri heeft zich de woede van Dusan Vlahovic op de hals gehaald. De spits van Juventus claimt in het duel met Atalanta Bergamo racistisch bejegend te zijn door aanhang van de thuisclub, maar vindt dat Doveri niet juist opgetreden heeft.

Leuzen van Atalanta-aanhang: Vlahovic woedend, Gasperini nuanceert
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 2
Juventus
Juventus

Vlahovic werd door een gedeelte van de Atalanta-aanhang uitgemaakt voor 'zigeuner' en was daar zichtbaar door aangedaan. Nadat hij de 0-2 maakte kwam het vingertje tevoorschijn en dat werd door Doveri uitgelegd als provocerend juichen: Vlahovic kreeg daar geel voor. Het zorgde bij de spits juist voor nóg meer boosheid.

Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini vindt dat er geen sprake is van racisme, maar van uitschelden. 'Het is maximaal onbeschoft, maar geen racisme. Het is hetzelfde als wanneer iemand flink uitgescholden wordt. Dat zijn zware beledigingen, maar geen racisme. Dat moet je uiteraard keihard bestrijden. Bij Atalanta hebben we spelers met dezelfde achtergrond als Vlahovic.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus-trainer Massimilliano Allegri vindt dat er opgetreden moet worden tegen de fans van Atalanta. 'Helaas gaat dit gezang door. Ik vind dat we het moeten negeren en de juiste maatregelen moeten nemen tegen de verantwoordelijke personen.'

Het incident rond Vlahovic doet denken aan wat er begin april gebeurde bij de wedstrijd tussen Internazionale en Juventus, toen Romelu Lukaku racistisch bejegend werd door aanhang van Juventus. Hij kreeg uiteindelijk zijn tweede gele kaart voor zijn manier van juichen. Dat incident maakte veel los in Italiaanse media. De schorsing van Lukaku werd door de bond uiteindelijk ingetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.