Leugentje van zestig miljoen: Hazard blijkt veel duurder dan gedacht

Reacties

De megatransfer van Eden Hazard heeft Real Madrid veel meer gekost dan in eerste instantie werd gemeld. Dat melden Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure, die via een omweg aan extra informatie zijn gekomen.

Leugentje van zestig miljoen: Hazard blijkt veel duurder dan gedacht
© Pro Shots

Vanwege een rechtszaak rond Tubize zijn er nieuwe gegevens naar buiten gekomen. Hazard speelde in de jeugd bij de Belgische club, die bij de transfer van de linksbuiten van Chelsea naar Real Madrid dus recht had op een opleidingsvergoeding. Een Koreaans bedrijf deed zich bij een Duitse bank onder de naam AFC Tubize SA voor als de club en probeerde zo geld te incasseren voor de transfer. Die poging tot oplichting is aan het licht gekomen.

De Belgische kranten hebben op basis van de gegevens die zijn vrijgekomen doorgerekend hoeveel de transfer van Hazard daadwerkelijk gekost heeft. Op basis van de opleidingsvergoeding waar Tubize recht op heeft, blijkt het totale bedrag dat de Spaanse grootmacht op tafel heeft gelegd voor Hazard liefst 160 miljoen euro te zijn in plaats van honderd miljoen euro. Dat laatste bedrag werd tot nu toe telkens genoemd als transfersom.

Mede door blessureleed heeft Hazard een teleurstellend debuutseizoen achter de rug in Madrid. De 29-jarige Belg scoorde slechts één keer bij zijn zestien optredens in La Liga en gaf wel zes assists. Hazard begint met de Spaanse kampioen op 20 september aan het nieuwe seizoen. Real Sociedad is dan de tegenstander van Real Madrid.

'Zidane heeft met Hazard een speler gekocht die hij nooit meer heeft gezien'
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.